Heb je onze nieuwste training al gezien?

1e en 2e Spoor begeleiding wet verbetering poortwachter

Persoonlijke begeleiding naar een passende werkplek


Is er sprake van langdurig ziekteverzuim door bijvoorbeeld ziekte of burn-out ? Heeft de arbeidsdeskundige vastgesteld dat er binnen het 1e spoor geen  mogelijkheden meer zijn om ingezet te worden bij de huidige werkgever of heeft het eerste ziektejaar nog geen oplossing gebracht? Dan is het tijd voor spoor 2 re-integratie in het kader van de wet verbetering poortwachter. Re-integratie is meestal een onbekend pad voor de meeste medewerkers en werkgevers. Wij ondersteunen hier graag in, geven advies en stimuleren.

Onder re-integratie in het 2e spoor vallen alle activiteiten gericht op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Bij een re-integratie in het 2e spoor wordt de (arbeidsongeschikte) werknemer actief begeleid bij het vinden, verkrijgen en behouden van een voor hem geschikte functie in een andere organisatie dan in die van de eigen werkgever.

Het 2e spoor traject bestaat uit

  • persoonlijke coaching, begeleiden en bemiddelen tijdens gesprekken met de werkgever
  • loopbaanbegeleiding, begeleiding tijdens sollicitaties,
  • voorstellen van de klant bij werkgevers uit ons netwerk en nazorg als de klant weer aan het werk gaat

E.e.a. rekening houdend met de kwaliteiten en wensen van desbetreffende medewerker.

Routekaart;

  • Focus op wat jij wil 

In deze fase van het traject staat de acceptatie van de ontstane situatie centraal. We bespreken jouw functie en beperkingen. Maar willen ons ook vooral focussen op wat je wél kan en wil

  • Reflectie

De vragen; Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? vormen de basis van jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Om daar antwoord op te kunnen geven is het van belang dat eens goed in de spiegel kijkt. Tijd dus om te reflecteren. Waar ben je goed in, waar wordt je blij van en waar gaat je vuurtje van branden?

  • Waar kun je aan het werk?

Voor veel medewerkers is het alweer een tijdje geleden dat ze zich georiënteerd hebben op de arbeidsmarkt want ze zaten immers goed op hun plek? Samen gaan we op zoek naar iets passends waar jij je goed bij voelt.

Tijdens deze stap begeleiden we je met het opstellen van je cv, een motiverende sollicitatiebrief, elevator pitch en indien nodig gebruik van social media.

  • Blijf erbij!

Ook nadat je een passende werkplek hebt gevonden blijft je coach beschikbaar voor jouw vragen. In deze (afrondende) fase van het 2e spoortraject ben je weer aan het werk en kunnen er emoties van de afgelopen tijd opspelen, hoe mooi is het dat je dan terecht kunt bij degene die dit traject met je heeft meegelopen? Dat snappen wij en daarom hebben wij in dit traject als een soort nazorg een aantal gesprekken toegevoegd zodat de medewerker goed verzorgd bij de nieuwe werkgever kan beginnen.

 

Praktische details 

Locatie: Voor de individuele gesprekken overleggen we samen waar deze zullen plaatsvinden. Dit kan zowel online als offline, op een locatie of wandelend in de natuur. 

Tarief: Begeleiding in het 2e spoor is maatwerk middels een offerte op maat

Coaches: Elise Sanders & Jacobien de Haan