"Het heeft mijn leven veranderd"

Gepubliceerd op 1 december 2022 om 15:46

Van gecoacht worden naar coach zijn!

 

Mira Homan heeft heel wat stappen gemaakt in haar carrière. Ze begon als secretaresse bij Cosis, maar miste het werken met mensen. Ze kreeg daar de mogelijkheid om agogisch werk te doen en ging ervoor. Ze groeide door naar coördinerend begeleider en kreeg uiteindelijk bij haar toenmalige werkgever Scauting de prachtige kans en verantwoordelijkheid om een nieuwe locatie op te zetten. Dat gaf eerst veel voldoening. Maar ja, toen zat ze wéér op kantoor en begon het ‘ik wil graag met mensen werken’ opnieuw te kriebelen. En als je iets wilt, moet je in actie komen. En zo switchte ze bij Scauting van locatiehoofd naar ambulant autismecoach.

 

Hoe gelukkig en trots Mira ook was met haar loopbaan, er was altijd een klein stemmetje in haar hoofd die zich afvroeg of ze wel goed genoeg was. Dat knaagde als een hamster aan haar zelfvertrouwen. Ze kende Elise al, klopte bij haar aan en toen wist ze het zeker: ik heb hulp nodig. Na het coachingstraject met Elise stond Mira aan. Dit wilde zij ook! Hoe dan? Dat was voor haar was het direct duidelijk. Ze meldde zich aan voor de opleiding De Gouden Schakel van Sanders en De Haan en regelde tussendoor alvast alles voor haar eigen bedrijf.

 

Begin dit jaar was het zover! ‘Gewoon Mira’ was geboren, laat de klanten maar binnenstromen. Maar ja, zo werkt dat natuurlijk niet. Die komen je niet aanwaaien. Dus Mira pakte het netwerken actief op. En toen gebeurde het. Elise en Jacobien vroegen of ze als coach met hen wilde samenwerken. Daarover twijfelde Mira geen seconde: jaaa, ik wil!

 

Haar eerste opdracht is een feit. Vanuit Sanders en De Haan begeleidt ze drie intervisiegroepen bij een zorginstelling. Mira: “Heel spannend om voor het eerst te doen, maar ook heel leuk. En als je iets spannend vindt, moet je er vaak ook even doorheen en het niet vermijden.”

Ze stapte er niet blanco in. Samen met de dames heeft ze de sessies voorbereid en afspraken gemaakt. “Dat ik met Elise en Jacobien mee mag denken over hoe en wat vind ik supertof. Ze staan overal open voor”, vertelt Mira enthousiast.

 

Doel van deze intervisie? Mira helpt de teams in 4 sessies op weg en daarna moeten ze het zelf doen. Zij brengen elke keer een of meerdere casussen in en dan gaan ze met de ‘In Verbinding-methodiek’ die Elise en Jacobien hebben ontwikkeld én de intervisiemethodiek aan het werk. Die is hun niet vreemd, want ze hebben de workshop bij Sanders en De Haan al gevolgd. Mira is blij met de teams: “Ik krijg er energie van, er is veel interactie en een goede flow.”

 

Wat levert deze samenwerking haar op? Mira: “Los dat het mij opdrachten oplevert, leer ik er ook veel van. En ben ik met teams bezig op een andere manier dan dat ik vroeger deed. De volgende stap is 1-op-1-coaching. Maar dat komt wel goed, daar vertrouw ik op. Ik geloof niet in toeval.”

Ze is ‘Gewoon Mira’ die betrokken is, goed kan luisteren, mensen aanzet tot anders denken en haar creativiteit meeneemt in de sessies bijvoorbeeld door het maken van een moodboard. Ze geeft geen ellenlange therapie, maar je krijgt nieuwe inzichten waardoor je dingen anders gaat zien en doen. Waardoor je weer beter in je vel komt te zitten. Je hoeft je niet anders voor te doen. Het is oké. Ik ben er voor jou. Gewoon voor jou”, zegt Mira.

 

De coaching, de opleiding De Gouden Schakel en de ‘In Verbinding-methode’ van Sanders en De Haan hebben Mira veranderd. Ze is veel blijer en een dankbaarder mens. Mira: “Het leven overkomt je niet, dat leidt jezelf. De sleutel naar het geluk zit in jezelf. Ook al gebeurt er rottigheid in je leven. Je hebt een keuze, je kunt kijken naar wel kan. Je kunt het ook ombuigen naar kracht. Ik raad iedereen coaching, de workshops en opleiding van Elise en Jacobien aan. Echt! Het levert je zo veel op. En de dames vullen elkaar perfect aan. Met hun humor, kracht, energie, luisterend oor zijn ze ook goed om je naar de zere plek te brengen en door te vragen. Ook al wil je er niet naartoe, je wordt uitgedaagd en ze zetten je echt aan het denken. Je leven is daarna niet meer hetzelfde.”


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.