Wat zie je in de spiegel?

Gepubliceerd op 25 maart 2023 om 20:02

De eerste indruk die ik van jullie kreeg was via de dingen die jullie op LinkedIn plaatsten. Dat was heel toegankelijk en ik werd er vrolijker van.

We hadden gesprekken op de locatie De Bleerinck gehad en daar kwamen we veel verdriet en boosheid tegen. De medewerkers waren teleurgesteld. Ik gunde ze zoveel meer. De vraag puzzelde me wat nodig was om de mensen weer meer positiviteit te laten ervaren. Want immers als de medewerkers positief zijn, worden de bewoners daar ook weer blij van.

Deze twee dingen, wat ik op LinkedIn zag en wat in de gesprekken naar voren kwam, kwamen bij elkaar en dat maakte dat ik contact met jullie heb gezocht om te kijken wat jullie hierin bij konden dragen. Na een oriënterend gesprek zijn we met elkaar in zee gegaan.

 

Na een grondige analyse zijn jullie in gesprek gegaan met veel collega’s. Daarnaast hebben jullie workshops gegeven,

Wat we met elkaar nodig hadden is dat we in de spiegel konden kijken naar wat er beter kon en kan en wat ons eigen aandeel hierbij zou kunnen zijn.

Dit is niet altijd gemakkelijk. Veranderen roept soms ook weerstand op,

Wat zo mooi is dat jullie in alle openheid spiegelen wat jullie zien, los van welke functie we ook hebben. Jullie zijn laagdrempelig en jullie enthousiasme werkt aanstekelijk.

We staan nu op het punt, om dit proces verder zelf op te gaan pakken en voort te gaan zetten.

 

Dank voor jullie bijdragen en dank voor de inzichten. Wij kunnen verder met de beweging die jullie ingezet hebben.

Groet,

Gemma Bruins

Manager Zorg Tangenborgh


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.