Bewegen maakt je losser

Gepubliceerd op 13 mei 2023 om 20:34

Wat kun je jezelf als mens in de weg zitten en wat is dat eigenlijk zonde van je tijd.

Al heel lang wist ik dat Sanders en de Haan een sleutel zou zijn naar mijn geluk, maar hoe eng is dat, jezelf in de spiegel moeten aankijken. Zeggen ik heb het niet goed gedaan, of juist zeggen, wat ben ik blij met mezelf. 

In 2020 volgde ik een Webinar van Sanders en de Haan.  Wat was ik enthousiast, maar toch  pakte ik niet door. Na enkele telefoontjes, contact via social media kwam in 2022 een uitnodiging op mijn pad via een lieve vriendin om deel te nemen aan de eendaags cursus “het Roer om”.

Ik dacht: dit grijp ik met beide handen aan, het uitstellen is voorbij! Thuis gekomen met een lading aan energie en veel informatie om te verwerken dacht ik, nu kan ik het alleen en ga ik mij beter voelen. Maar dat woordje alleen nam ik wel heel letterlijk, want ik voelde mij heel alleen. Het gevoel van, geen keus hebben, ik doe er niet toe, ben ik het wel waard, doe ik het wel goed, door de dagen heen rennen en aan het einde van de dag het gevoel dat je niks hebt bereikt en moe neerploffen op de bank. 

Ik bleef in mijn negatieve oordeel hangen en daar moest nu voor eens en voor altijd mee afgerekend worden. 

Ik weet nog dat ik Jacobien belde en zei: ik moet eraan geloven, volgens mij heb ik je hulp nodig. En wat werd ik liefdevol met open armen ontvangen, ik voelde mij welkom en nog belangrijker ik voelde mij veilig om mijn verhaal bij haar te delen. 

De eerste coachsessie, de regen kwam met bakken uit de hemel, voor mij was dit het teken van hoe ik mij op dat moment voelde. Want hoe stel je je kwetsbaar op, ga d’r maar eens aanstaan. Nou hup daar gingen we, de wandelschoenen aan het veld in. Deze manier van coaching heb ik als heel fijn ervaren, doordat je beweegt kom je losser en kon ik beter nadenken en vertellen. 

Jacobien heeft mij geleerd, met een vleugje humor, de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gedrag, los te komen van het oordeel, wetend waar je wel en geen invloed op hebt en nog belangrijker om in verbinding te blijven met mezelf. 

De dag dat mijn laatste coachsessie was scheen de zon en ik weet wel waarom! Want jeetje wat vond ik het spannend om nu door te moeten zonder deze sessies, zonder Jacobien, maar wat voel ik mij gesterkt om het “alleen” te doen. 

Door de coaching heb ik echt een andere kijk op de wereld en mijn leven gekregen, ga ik anders met tegenslagen en conflicten om en heb ik voornamelijk geleerd nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen, i.p.v. in het verwijt te schieten of mij te verschuilen, en nog belangrijker heb ik geleerd, je hebt altijd een keus!

Mijn verhaal hierboven is nog maar een notendop van wat je leert en ervaart tijdens de coaching, wil jij het ook anders aanpakken, je gelukkiger voelen, het conflict aangaan met jezelf en meer in verbinding komen met jezelf, dan raad ik je oprecht deze coachsessies aan! 

Ik wens iedereen een Jacobien in zijn of haar leven! 

 

Mara 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.