Wilskracht brengt je verder! de kracht van intervisie.

Gepubliceerd op 5 augustus 2023 om 19:09

Nadat ik de opleiding de Gouden Schakel had gevolgd bij Sanders en de Haan werd ik gevraagd door Jacobien en Elise of ik ook voor hen intervisies wilde doen bij teams binnen bedrijven.

Oh wat wat een eer dat ze mij daarvoor vragen, maar tegelijkertijd schoten er natuurlijk allemaal beren over de weg. Want hoe doe ik dat dan? Kan ik dat wel? Ik alleen met een groepje mensen die ik niet ken?

Allemaal beren die maar langs kwamen, heel vervelend natuurlijk.

Na een aantal keren meegelopen te hebben met Jacobien of Elise om te kijken hoe de intervisies gaan was het dan tijd om de agenda’s erbij te pakken. En daar kwamen de data, kan je dan? 2 groepen is wel ok he? 1 keer in de maand 2 middagen naar Slagharen. 

Ja hoor zeker dat kan en wil ik wel.

Wat onzeker en vol adrenaline reed ik naar Slagharen voor mijn 1e intervisiegroepje, spannend vond ik het wel. Want ja wie krijg ik tegenover me. En hoe reageren ze op de intervisie.

Mijn eerste groep was gelijk een mooie vuurdoop voor mij, de deelnemers zaten niet op intervisie te wachten en vonden het maar onzin. Aj en nu? Ja en nu? Aansluiten en toch maar het voorstelrondje doen, de bedoeling uitleggen en vertrouwen kweken. Na deze intervisie stapte ik de auto in en ik belde gelijk even met Elise. Want ik moest het toch even delen wat er gebeurde deze middag. Nadat we er even over gespard hadden, voelde ik bij mezelf de rust en het vertrouwen alweer komen.

 De tweede groep in die week bleek een hele andere groep te zijn, zij hadden er zin in en waren nieuwsgierig en leergierig.

De afgelopen maanden heb ik de intervisie met deze twee groepen gedaan, elke bijeenkomst groeide niet alleen ik maar het groepje ook in het proces. Er zijn mooie casussen besproken wat voor mooie verbindingen tussen de deelnemers en directe collega’s. Er kwam een gevoel van ik sta er niet alleen voor, we kijken naar elkaar om. Met als gevolg dat collega’s naar elkaar omkeken, hulp vroegen bij elkaar en elkaar versterkten in hun werk.

Zo zijn er ook mooie inzichten zijn naar boven gekomen, de één kwam er achter waar haar passie lag. De ander kwam er achter waar ze voor staat in het werk en waar voor haar de belangrijkste speerpunten liggen. Weer een ander zag in dat het ok is om hulp te vragen en hierbij grenzen aan te mogen geven.

Prachtig om te zien hoe een ieder op zijn/haar eigen manier gegroeid is in het proces en welke mooie inzichten er elke keer weer naar boven komen.

En wat is het dan mooi als je na een intervisie naar huis rijd en een berichtje krijgt met “dank je wel voor de fijne intervisie van vandaag. Vond het enorm prettig. Tot de volgende keer.”  Dan gaat bij mij de energie wel stromen.

Wat mij bijgebleven is van deze intervisies is, Positiviteit en wilskracht brengen je verder.

Anja van de Bult, Gastouderbureau Assen/Drenthe


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.