Meld je NU aan voor onze workshop op 8 juli a.s.

Van probleem naar oplossing in 3 sessies

Gepubliceerd op 22 juni 2021 om 00:00

Eens in de zoveel tijd kwam het weer naar boven: Een gejaagd gevoel en een lijf vol met onrust. Ze zocht de oorzaak daarvan dan vooral in haar werk, dus begon ze weer met het bekijken vacatures. Tot ze tot het besef kwam dat ze het dit keer ánders wilde doen.

Nadat ze had het boek ‘OPGELOST’ had gelezen dacht ze dat het klaar was. Natuurlijk heeft ze hier veel aan gehad. “Maar, ik was alleen op mijn eigen eiland bezig”. Ze miste de reflectie. De kritische vragen, of net die andere blik.  Ze belde Sanders en De Haan en schakelde hulp in. Onderweg naar haar eerste afspraak kreeg ze het even te kwaad. “Waar was ze aan begonnen?”.  Eenmaal binnen zorgde onder andere de humor ervoor dat dit gevoel snel verdween. Het was tijd.

 

Op dat moment was ze gedeeltelijk ziek gemeld en moest van zichzelf een keuze maken. Wat wilde ze als ze straks weer terug zou komen? Haalde ze nog voldoening uit haar eigen functie?  Al vrij snel werd duidelijk dat een opmerking van haar leidinggevende, met de bedoeling haar aan het denken te zetten,  voor haar dé aanleiding was om haar eigen negatieve overtuigingen te prikkelen.

 

Toen ze dit helder had is ze met hem het gesprek aangegaan en heeft ze haar excuses gemaakt. Dit lag niet aan hem, hij was een goede leidinggevende, maar kwam voort uit haar eigen gedachtes en overtuigingen. Dit gesprek was de eerste stap.

 

Er waren nog een aantal dingen die ze eigenlijk he-le-maal niet wilde oprakelen. Iets met haar zus, gedoe met een ex, de relatie met haar dochter(s). Zorgvuldig weggestopt. Ze deden teveel pijn. Tóch is ze het aan gegaan en voelt zich daardoor kilo’s lichter. Mensen om haar heen zeggen de laatste tijd steeds vaker dat haar ogen twinkelen en ze zo’n heerlijk dosis hernieuwde energie lijkt te hebben.

 

Ook op haar werk, in haar rol als professional heeft het anders kijken haar veel opgeleverd. Ze stelt haar medewerkers andere vragen. Geeft ze de tijd om zelf keuzes te maken en merkt dat hierdoor de mooiste dingen ontstaan. Loslaten. Dat bleek voor haar de sleutel. Niet steeds iets “moeten” van zichzelf, maar vertrouwen op haar gevoel. Zij kiest haar eigen pad, vaart haar eigen koers. Ze laat zich niet langer leiden door de mening van anderen.

 

Het hele traject duurde voor haar maar 3 sessies. Wat ze het grootste verschil vind met elke andere manier van coachen die ze kent? Dat het niet lang hoeft te duren. Als je zelf wilt, en bereid bent om hard te werken dan kan het anders. “Ik wil het wel van de daken schreeuwen en gun dit écht iedereen”


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.