Filmpjes

Elke maandag delen wij een inspiratiefilmpje met jullie.  Veel kijkplezier! We vinden het leuk om jullie reacties te lezen.


Wat zullen ze wel niet denken?

Wat wij denken dat anderen van ons denken? Dat wij nooit serieus zijn, dat wij overal om moeten lachen. Wij denken echt dat ie-de-reen dat denkt. Wat een ander denkt, houdt ons heel vaak heel erg bezig. Wij praten er over in ons wekelijkse filmpje. Kijk je mee? 

Zie jij wat er allemaal wél is?

Wat er wel is, is dat wij iedere maandag samen wandelen. En tijdens die wandeling praten over een mooi onderwerp. Deze week is dat onderwerp: Kijken naar wat er wel is. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd. Er zijn opstanden, mensen zijn boos. We kunnen niet tot 03.00 uur ’s nachts in het café. Wat levert het je op om te kijken naar wat er niet is? Wij praten erover in ons wekelijkse inspiratiefilmpje. Kijk je mee?

Wat is het verschil tussen een oordeel en een mening?

Er zijn situaties waarin je vraagt naar iemands mening, maar ook situaties waarin je iemands mening gepresenteerd krijgt terwijl je daar helemaal niet om hebt gevraagd. Herken je dat? Ingewikkeld onderwerp waar wij vandaag eens over in gesprek gaan. Kijk je mee?

Wat doe jij als  je commentaar krijgt?

Deze week kletsen we over het thema “commentaar”. Iedereen kijkt vanuit zijn eigen perspectief en vind ergens wat van. En heeft dus commentaar. Je kunt het als commentaar opvatten, maar ook als idee of meedenken. Het is maar net waar jij voor kiest.

Schakelen

De wereld zit op het moment vol coaches. Iedereen noemt zich coach. Dat zette ons aan het denken; wat doen we nou eigenlijk? Tijdens onze werkweek op Texel kwam het naar boven borrelen: We zijn schakelaar. We helpen mensen te schakelen tussen het probleem en de oplossing. Dat betekend niet dat wij het allemaal oplossen, dat wij het allemaal zo goed weten of zo goed kunnen. Juist niet. Wij gaan schakelen tussen jou en ons netwerk. Wie kan jou daar verder bij helpen. We zijn op de wereld om elkaar te helpen, nietwaar? Luister je mee?

Voel jij je wel eens afgewezen?

Voel jij je wel eens afgewezen of aangevallen? Trek jij je kritiek sterk aan? Het soort kritiek of afwijzing waardoor je dagenlang van slag bent en wat jou achtereenvolgens verdrietig, boos, wraakzuchtig en machteloos maakt. Hoe komt het dat je je snel afgewezen voelt of dat je je kritiek van anderen aantrekt?
En wat maakt dat je je na een specifieke gebeurtenis nog zo lang ellendig voelt?

De wet van aantrekkingskracht

Deze week in ons wekelijkse inspiratiefilmpje: De wet van aantrekkingskracht.  Heb jij dat ook wel eens? Dat je aan iets of aan iemand denkt en je dan plotseling een telefoontje of mailtje van diegene krijgt? Toeval? Wij denken van niet. Je gaat je gedragen naar wat je denkt. Zo gaat dus ook met negatieve gedachten, die ga je geloven.  Kijk je mee?

De kracht van stoppen!

Soms zit je in een situatie waarin je gewend bent te zijn maar verlang je naar iets anders. Stoppen kan een uitkomst zijn maar wat als je het gevoel hebt dat je faalt?

Gezocht: Iemand met tenminste 5 jaar ervaring..

Gezocht: iemand met minstens vijf jaar ervaring want anders denken wij dat hij/zij niet goed genoeg is......... of zou het ook anders kunnen?

Patronen

We houden allemaal van patronen en gewoontes en vaak is dat ook fijn en veilig maar soms kan het ook heel goed zijn om patronen eens te doorbreken maar hoe doe je dat? 

Gedachten verzetten.

Soms kun je zo vast zitten in je gedachten dat je niet meer weet hoe daar uit te komen. Een afstand nemen kan helpen maar wat als dat niet helpt?

Machteloos

Wat kun je soms overvallen worden door een machteloos gevoel. Het voelt zo rot en beklemmend dat je geen mogelijkheden ziet.

Toeval bestaat niet. Toch?

Soms kan je er niet omheen, en zijn dingen gewoon té toevallig. Maar zien we wat we willen zien of bestaat het toeval écht (niet)?

Spijt van de dingen die je (niet) gedaan hebt?

Onze mening? Zorg ervoor dat je de dingen voor jezelf op gaat lossen. Want met spijt blijven zitten levert je niets op. 

Wij doen heel erg ons best om geen spijt te hebben van wat we niet hebben gedaan.

Ga het gewoon doen

Geluk komt niet uit de lucht vallen, zoek iets of iemand waar je je goed bij voelt en ga het doen.

Methodieken

Hoeveel waarde hecht jij aan een methodiek?

Lekker klagen

Klagen is jouw mening geven over de situatie, zonder de intentie te hebben iets te veranderen.

Druk?

Ben je druk of máák jij je druk? Hoe vaker we tegen onszelf zeggen dat we het druk hebben hoe meer het ook zo gaat voelen. En wat is druk nou eigenlijk? Wij laten ons licht er op schijnen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.