Meld je NU aan voor onze workshop op 13 mei a.s.

Filmpjes

Elke maandag delen wij een inspiratiefilmpje via YouTube met jullie.  Veel kijkplezier! We vinden het leuk om jullie reacties te lezen.

Eerlijk zijn

Kun je alles zeggen wat je hebt gezien en wat je opvalt? Wat levert het je op als je eerlijk bent? Niet altijd makkelijk hoor, dat eerlijk zijn. We praten erover in ons wekelijkse inspiratiefilmpje van deze week. 

Loslaten

Als je los gaat laten dan gaat het weer stromen. Als iemand anders iets niet wil, laat het los. Laat het lekker bij diegene. We horen je denken 'makkelijker gezegd dan gedaan'. Klopt! In ons wekelijkse inspiratiefilmpje nemen wij je mee in onze ervaringen met betrekking tot het thema loslaten

Moeten

De één gaat er van 'aan', terwijl de ander volledige de hakken in het zand zet wanneer hij/zij iets moet van een ander. Wij ervaren het zelf, maar horen het ook voorbij komen tijdens de #coaching van onze klanten.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Vragen stellen

Stel, je gaat als ondernemer op bezoek bij een potentiële nieuwe klant. Hoe zorg je ervoor dat een gesprek soepel blijft verlopen? Je kunt twee soorten vragen stellen, namelijk open en gesloten vragen. In ons wekelijkse inspiratiefilmpje geven we je tips om tijdens gesprekken met iemand anders in verbinding te komen en/of blijven. Kijk je mee?

Hulp vragen

Hoe gemakkelijk is het om hulp te vragen? Wat zegt het voor jou als je dat doet? Hoe voelt dat dan voor jou? Gedachtes als: 'Blijkbaar kan ik het dus niet alleen, blijkbaar ben ik een sukkel, ik ben dom, ik ben blijkbaar niet goed genoeg ', blijken vaak voor te komen.  Allemaal overtuigingen die zich op (on)bewust niveau afspelen. En zo kan het zijn dat mensen jaren aanmodderen en achter hun eigen staart aanrennen. Hoe gemakkelijk vraag jij om hulp?

Complimenten

Complimenten geven én ontvangen. Want hoe doe je dat eigenlijk een compliment ontvangen. Klinkt heel simpel, maar in de praktijk blijkt dit nog wel een dingetje te zijn. Wij praten erover in ons wekelijkse inspiratiefilmpje. 

Lekker mopperen

Eens even lekker met elkaar mopperen. Over een ander. Want de ander doet het niet goed. Jij kunt daar niets aan doen. Die ander zorgt ervoor dat jij dat rotgevoel hebt, dus waarom zou je daar ook niet over mopperen?
Mopperen levert je iets op. Tenminste, voor de korte termijn. Gelijk en aandacht krijgen is fijn, toch? 
Wees eens eerlijk? Lucht het echt op? Of blijft het in je systeem zitten? Wij praten er deze week over in ons inspiratiefilmpje. 

Voor jezelf opkomen

Herken je dat? Je loopt op je werk al een tijdje rond met een wens, probleem of vraag maar je durft niet om hulp te vragen. Lastig he? Laat je niet afschepen met antwoorden als: "Ik moet er even over nadenken, ik kom er op terug of deze week ben ik erg druk, we maken voor volgende week wel even een afspraak". Kom uit de afwachtstand. Want als je blijft afwachten is het enige wat er gebeurd dat je teleurgesteld wordt. Dat het nog erger word, nog langer duurt. Jij doet ertoe. Zorg voor jezelf! Kom in actie. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Linksom of rechtsom, er zijn altijd mogelijkheden! Zoek hulp. Verzamel mensen om je heen die jouw kunnen helpen. Die zijn er.

Wat beloof je jezelf?

Als je groeit leef je. Als je niet groeit sta je stil en ga je achteruit. Je kunt je beter laten leiden door een verlangen naar groei dan je tegen laten houden door belemmerende gedachtes. Wanneer je jezelf beloofd dat je altijd kunt groeien, veranderen, beter en groter kunt worden, dan is dat genoeg. Wat beloof jij je jezelf?

Waar sta jij op de ladder?

Wat je zou kunnen denken wanneer die ander (volgens jou) hoger op die denkbeeldige “ladder” staat:

  • Jij bent meer waard dan ik;
  • Ik ben heel erg bang voor jou mening;
  • Wat zal iemand anders er wel niet van vinden?
  • Laat ik maar niets doen, kan ik er in ieder geval niet vanaf vallen.
  • Ik kan zo tenminste geen fouten maken;
  • Ik kan altijd nog zeggen dat ik het niet wist;
  • Ik bemoei me er maar niet mee.

Dat er soms sprake is van een andere functie of rol, daar kunnen we niet omheen. De vraag is; hoe ga je er mee om? Wat doet het met je?

Verwachten vs. Verlangen

Zonder dat we het door hebben zitten in onze verwachtingen vaak verlangens verborgen.
Je wilt zo graag dat het goed gaat, dat dingen goed aflopen. Wat doet zo’n verlangen met je? Ben je afhankelijk van zo’n verlangen?

Overtuigen

Overtuigen doen we vaak vanuit de beste bedoelingen. We willen zo graag het beste voor een ander.  We weten namelijk heel goed wat die ander zou moeten doen. Wat nou als je dat eens los laat? Het bij diegene laat. Je hoeft de ander namelijk niet te overtuigen van wat hij/zij zou moeten, willen of kunnen doen. Dan raak je elkaar kwijt. En daarbij: het helpt niet! Neem eens de tijd om écht met iemand in gesprek te gaan. Wij weten bijna zeker dat diegene dan zelf met een antwoord komt. Het levert ontspanning en rust op. En, je behoudt je vriendschap en/of relatie.

Duiken

Je telefoon niet opnemen, zeggen dat je te druk bent, je kent het wel. Redenen bedenken om iets niet te gaan doen. Duiken noemt wij dat! Als je wegduikt voor iets wat je moet doen of iets wat je eigenlijk  zou moeten gaan, heb je een prima oplossing voor de korte termijn. 

Echter, het enige wat je op dat moment aan het doen bent is het probleem of de situatie voor je uit schuiven terwijl je nu al weet dat het ooit weer eens naar voren komt. Wanneer je diegene waarvoor je weg duikt toevallig tegenkomt in de supermarkt bijvoorbeeld.

Als je wilt stoppen met duiken, kom in actie. Je hebt de keuze om hulp te vragen. Je hoeft het niet alleen te doen!

Je bent niet, je doet! 

Als je steeds gaat zitten op wat je bent, dan wordt je dat ook. Dan wordt het steeds groter. Alles wat je aandacht geeft, dat groeit. Als je maar blijft herhalen dat jij een sloddervos bent, dan wordt dit jouw waarheid en ga jij je hier ook naar gedragen. Hoeveel aandacht geef je deze gedachten? En wat zeg je tegen jezelf?

Kort door de bocht

Herken je dat? Dat het eerste wat je denkt als iemand iets tegen jou zegt is: “Doe even normaal zeg, doe niet zo kort door de bocht”

Op het moment dat jij je kaken strak trekt en alle toeters en bellen gaan rinkelen, dan zegt dat iets over jou. Als je geraakt wordt, dan heb je iets te doen! Zoek mensen om je heen die je een spiegel voorhouden. Je wordt er alleen maar gelukkiger van.  Hoe wij dat doen? We kletsen erover in ons wekelijkse inspiratiefilmpje. Kijk je mee?

Speculeren

Wij delen veel op Social Media. Afgelopen week vroegen wij jullie om een reactie, en wat denk je? We kregen geen reacties.

We kunnen dan geen speculeren waarom mensen niet reageren. “Vinden ze het niet leuk, zijn we niet belangrijk genoeg, hebben mensen het te druk?”.  Wat je dan dus aan het doen bent is waardering zoeken bij een ander. Buiten jezelf. Als je maar heel veel likes krijgt, dan is het goed. Maar wat is veel? 6, 36 of 1500? Speculeren! Speculeer jij wel eens? Laat het ons weten. Je mág reageren. Vinden we leuk 😉

Grenzen stellen

Afgelopen week gingen wij  op werkvakantie. Deze werkvakantie hadden wij natuurlijk niet voor niets gepland. We hadden een missie: Ons boek schrijven. Zoals we een tijdje geleden al met jullie deelden gaan wij een boek schrijven over onze methodiek ´In verbinding´. Een boek die handvatten biedt wanneer je op zoek bent naar oplossingen. Daarover later meer…

 

Deze week stond al een tijdje geblokt in onze agenda. Geblokt voor alles en iedereen. En toch was het soms nog heel verleidelijk om ‘ja’ te zeggen. Grenzen stellen dus. Hoe geef je nou grenzen aan zonder dat je daarbij jezelf verliest? Liefdevol grenzen aangeven. Hét onderwerp van ons wekelijkse inspiratiefilmpje. Kijk je mee?

Ondernemen

We hadden onszelf wat doelen gesteld. Wij wilden in verbinding zijn met de ander. Volgens onze
methodiek en op onze werkwijze. De één gaat er van ‘aan’ en de ander haakt daar op af. We hebben best
wat moeten wegslikken. Maar, wat maken wij een mooie reis. Ben je ook zo nieuwsgierig naar onze
ervaringen in het ondernemerschap? Kijk dan het hele filmpje van deze week. 

Samenwerken

Deze week in ons inspiratiefilmpje: Alleen kun je sneller, maar samen kom je verder. 

Tunnel

Jacobien had een paar heftige dagen. Zij en haar gezin zijn bedreigd. Wat dat met haar deed? Dat ze in
een tunnel terecht kwam. Alleen maar kon denken: “Wat als? Hoe dan?”. Dat ze niet kon slapen, omdat
ze ’s nachts lag te malen. Volledig in de overleefstand, alleen maar drama in haar hoofd. Haar autonomie
zakte compleet weg. Wat ze nodig had? Iemand (Elise )die haar kritische vragen stelde. Iemand die
zorgde ze weer inzicht kreeg in haar eigen gedrag. Onze tip: Zoek iemand op waar je wat kunt halen,
zodat je uit je tunnel komt!

Een boek schrijven!

De eerste week van december gaan wij weer op werkvakantie. We gaan ons lekker afzonderen en dan gaan we schrijven. Schrijven over onze vijf uitgangspunten van waaruit wij werken én leven. Het is namelijk geen kunstje wat wij opvoeren, maar iets wat volledig geïntegreerd is in ons hele zijn. Dat delen we graag met jou. Wij gaan een boek schrijven. Waarom? Dat bespreken we tijdens ons wekelijkse inspiratiefilmpje. 

Grenzen aangeven

Hoe geef jij je grenzen aan zonder in conflict te komen met de ander? We praten erover in ons nieuwste inspiratiefilmpje. Kijk je mee?

Tegenslagen

“Jullie hebben het maar steeds over gelukkig zijn. Makkelijk gezegd! Als je zoveel tegenslagen hebt als ik, dan kun je gewoon niet gelukkig zijn”.
Dit horen wij regelmatig voorbij komen. Wat wij hiervan vinden? We praten erover tijdens ons wekelijkse inspiratiefilmpje. Kijk je mee?

Oei, die schuldgevoelens!

Oei, die schuldgevoelens…

Er zijn twee soorten schuldgevoelens: Diegene die er als kind zijn ingewreven, die je meeneemt je volwassen leven in én die schuldgevoelens die je jezelf later, als volwassene hebt aanpraat. Allebei lastig en herkenbaar. Wij kletsen erover in ons wekelijkse inspiratiefilmpje. Kijk je mee?

Wat zullen ze wel niet denken?

Wat wij denken dat anderen van ons denken? Dat wij nooit serieus zijn, dat wij overal om moeten lachen. Wij denken echt dat ie-de-reen dat denkt. Wat een ander denkt, houdt ons heel vaak heel erg bezig. Wij praten er over in ons wekelijkse filmpje. Kijk je mee? 

Zie jij wat er allemaal wél is?

Wat er wel is, is dat wij iedere maandag samen wandelen. En tijdens die wandeling praten over een mooi onderwerp. Deze week is dat onderwerp: Kijken naar wat er wel is. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd. Er zijn opstanden, mensen zijn boos. We kunnen niet tot 03.00 uur ’s nachts in het café. Wat levert het je op om te kijken naar wat er niet is? Wij praten erover in ons wekelijkse inspiratiefilmpje. Kijk je mee?

Wat is het verschil tussen een oordeel en een mening?

Er zijn situaties waarin je vraagt naar iemands mening, maar ook situaties waarin je iemands mening gepresenteerd krijgt terwijl je daar helemaal niet om hebt gevraagd. Herken je dat? Ingewikkeld onderwerp waar wij vandaag eens over in gesprek gaan. Kijk je mee?

Wat doe jij als  je commentaar krijgt?

Deze week kletsen we over het thema “commentaar”. Iedereen kijkt vanuit zijn eigen perspectief en vind ergens wat van. En heeft dus commentaar. Je kunt het als commentaar opvatten, maar ook als idee of meedenken. Het is maar net waar jij voor kiest.

Schakelen

De wereld zit op het moment vol coaches. Iedereen noemt zich coach. Dat zette ons aan het denken; wat doen we nou eigenlijk? Tijdens onze werkweek op Texel kwam het naar boven borrelen: We zijn schakelaar. We helpen mensen te schakelen tussen het probleem en de oplossing. Dat betekend niet dat wij het allemaal oplossen, dat wij het allemaal zo goed weten of zo goed kunnen. Juist niet. Wij gaan schakelen tussen jou en ons netwerk. Wie kan jou daar verder bij helpen. We zijn op de wereld om elkaar te helpen, nietwaar? Luister je mee?

Voel jij je wel eens afgewezen?

Voel jij je wel eens afgewezen of aangevallen? Trek jij je kritiek sterk aan? Het soort kritiek of afwijzing waardoor je dagenlang van slag bent en wat jou achtereenvolgens verdrietig, boos, wraakzuchtig en machteloos maakt. Hoe komt het dat je je snel afgewezen voelt of dat je je kritiek van anderen aantrekt?
En wat maakt dat je je na een specifieke gebeurtenis nog zo lang ellendig voelt?

De wet van aantrekkingskracht

Deze week in ons wekelijkse inspiratiefilmpje: De wet van aantrekkingskracht.  Heb jij dat ook wel eens? Dat je aan iets of aan iemand denkt en je dan plotseling een telefoontje of mailtje van diegene krijgt? Toeval? Wij denken van niet. Je gaat je gedragen naar wat je denkt. Zo gaat dus ook met negatieve gedachten, die ga je geloven.  Kijk je mee?

De kracht van stoppen!

Soms zit je in een situatie waarin je gewend bent te zijn maar verlang je naar iets anders. Stoppen kan een uitkomst zijn maar wat als je het gevoel hebt dat je faalt?

Gezocht: Iemand met tenminste 5 jaar ervaring..

Gezocht: iemand met minstens vijf jaar ervaring want anders denken wij dat hij/zij niet goed genoeg is......... of zou het ook anders kunnen?

Patronen

We houden allemaal van patronen en gewoontes en vaak is dat ook fijn en veilig maar soms kan het ook heel goed zijn om patronen eens te doorbreken maar hoe doe je dat? 

Gedachten verzetten.

Soms kun je zo vast zitten in je gedachten dat je niet meer weet hoe daar uit te komen. Een afstand nemen kan helpen maar wat als dat niet helpt?

Machteloos

Wat kun je soms overvallen worden door een machteloos gevoel. Het voelt zo rot en beklemmend dat je geen mogelijkheden ziet.

Toeval bestaat niet. Toch?

Soms kan je er niet omheen, en zijn dingen gewoon té toevallig. Maar zien we wat we willen zien of bestaat het toeval écht (niet)?

Spijt van de dingen die je (niet) gedaan hebt?

Onze mening? Zorg ervoor dat je de dingen voor jezelf op gaat lossen. Want met spijt blijven zitten levert je niets op. 

Wij doen heel erg ons best om geen spijt te hebben van wat we niet hebben gedaan.

Ga het gewoon doen

Geluk komt niet uit de lucht vallen, zoek iets of iemand waar je je goed bij voelt en ga het doen.

Methodieken

Hoeveel waarde hecht jij aan een methodiek?

Lekker klagen

Klagen is jouw mening geven over de situatie, zonder de intentie te hebben iets te veranderen.