Meld je NU aan voor onze workshop op 8 juli a.s.

Van irritatie naar inzicht(en)

Gepubliceerd op 26 juni 2021 om 05:30

“Voorheen zag ik alleen maar het gezeik en gedoe. Keek ik niet verder dan mijn neus lang was. Nu heb ik veel meer geduld en kan ik verklaren waar gedrag vandaan komt”.

Vanuit haar werkgever nam ze deel aan een teamtracject van Sanders en De Haan. Zij zag het wel zitten om daarnaast een individueel traject aan te gaan. De reden? Dat ze voor de tweede keer in een burn-out terecht kwam.  Ze wilde graag achterhalen waarom ze steeds zo uitgeput raakte, en was op zoek ondersteuning tijdens haar zoektocht.

 

Ze vond het traject, ondanks dat het soms behoorlijk pittig was, heel fijn. Omdat ze zich gezien en welkom voelde kon ze accepteren en incasseren toen er dingen werden gezegd die ze eigenlijk helemaal niet wilde horen. Boos en gefrustreerd, dat was hoe ze haar dagen vaak doorbracht. “De hele dag boos en gefrustreerd zijn koste mij een hele hoop energie en leverde veel (lichamelijke) onrust op”. Dat is er nu uit. Ze weet nu dat ze het ergens niet mee eens kan én mag zijn. Dat iedereen dingen op zijn eigen manier doet en dat dit oké is.

 

Wat de grootste verandering is nadat ze het coaching traject volgde?  Ze durft in haar kracht te staan. Ze weet nu dat alleen zij de controle heeft over haar eigen geluk. Voorheen nam ze de mening, het gedrag en de verwachtingen van anderen heel erg tot zich. Dit had veel invloed op haar. “Mensen denken bij veranderingen altijd aan grote dingen, terwijl het juist heel klein en subtiel kan zijn”.

 

Verandering in de praktijk: Toen op de werkvloer een situatie voordeed waarin ze in haar oude patronen dreigde te vervallen, herkende ze dit direct en zocht ze contact met Sanders en De Haan. Met een klein steuntje in de rug kon ze de situatie omdenken. Ze is niet gegaan voor het pad van boosheid en frustratie maar koos ervoor te geloven dat anderen iets doen met de beste bedoelingen. Ze koos ervoor om in verbinding te blijven. En raad eens? Dat heeft haar zoveel meer opgeleverd.

 

In haar privéleven merkt ze vooral verschil in het contact met één van haar zusjes. Waar ze eerst wel eens dacht: “Doe eens normaal joh”. Kan ze nu bedenken dat het gedrag van haar zusje voortkomt uit kernovertuigingen. Dit maakt dat ze op een andere manier heeft leren kijken en communiceren. Ze leerde compassie te hebben.

 

Ze zou mensen die worstelen met zichzelf zeer zeker aanbevelen om, samen met Sanders en De Haan, anders te leren kijken naar jezelf, de ander en conflicten.

De volgende uitdaging is stoppen met roken. Bij elke sigaret denkt ze nu: Wat kost het mij en/of wat levert het mij op?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.