Wat is ademwerk?

Vanaf 1 juni kun je bij ons terecht voor ademwerk. Boek nu je sessies


Je ademt zoals je leeft, je leeft zoals je ademt


 

Zonder dat iemand  je ooit  heeft geleerd hoe je het moet doen, doe je het al vanaf je geboorte. Dag in dag uit, zonder erbij na te denken: ADEMEN

Ademen gaat over het algemeen helemaal vanzelf. En juist daarom ademen we doorgaans behoorlijk oppervlakkig.

Bewust ademen met behulp van ademwerk (of op z’n Engels: breathwork) leert je om weer volledig adem te halen en helpt je te verbinden met je lichaam en energie.

Ruimte voor heling

Heb je wel eens op de ademhaling van een baby gelet? Die is perfect. Je hebt vast wel eens gemerkt dat door diep en rustig te ademhalen, spanning en stress kan verminderen. Ademwerk is meer dan een simpel ‘adem in, adem uit’. Er zijn verschillende ademwerk-technieken, elk met hun eigen doel. Een algemeen effect van ademwerk is dat het emotionele blokkades in je lichaam of systeem kan oplossen, zodat er ruimte ontstaat voor heling en de energie weer beter door je lijf kan stromen. Zonder erover na te denken, kan ademwerk je verbinden met wat er emotioneel en fysiek gezien speelt in je lichaam.

Ademwerk is voor iedereen

Je kunt ademwerk inzetten bij het verwerken van een trauma, stress, slaapproblemen of angsten, of als hulpmiddel in jouw persoonlijke proces. Maar ook als je niet zozeer ergens last van hebt en zelfs als je al hartstikke gelukkig bent, kan het je voordelen opleveren. Iedereen kan baat hebben bij deze krachtige voordelen van ademwerk:

1. Het haalt je uit je hoofd

Sommige mensen vinden mediteren moeilijk omdat het verlangen naar stilte en rust juist veel gedachten op kan roepen. Die gedachten er gewoon laten zijn, zonder er iets van te vinden, is nog niet zo makkelijk. Bij ademwerk hoef je niet te dealen met je gedachten, omdat al je aandacht automatisch uitgaat naar je adem. Je actief focussen op je ademhaling maakt je los van je gedachten en verbindt je met je lichaam en de energie die daardoorheen stroomt.

2. Het kan blokkades oplossen waar je je niet eens bewust van was

De emoties die naar boven komen tijdens een ademwerk-sessie, zijn voor iedereen verschillend. Het kan zijn dat er verdriet naar boven komt, of juist angst of boosheid. Het bijzondere is: vaak zijn het gevoelens waarvan je niet eens wist dat je ze had, maar die zich toch ergens hadden vastgezet in je lichaam. De innerlijke wijsheid van je adem helpt je om los te laten wat je niet (meer) nodig hebt. Welke gevoelens er bij jou ook naar buiten komen: na afloop van een ademwerk-sessie voel je je lichter en bevrijd.

3. Het geeft je een sterk gevoel

Zonder invloeden of hulpmiddelen van buitenaf leert ademhaling je heel veel over jezelf. Alles wat je daarvoor nodig hebt, is de energie van iets dat van nature al in jou zit: je adem. De manier waarop je ademt, onthult veel over waar je mee worstelt. Door ermee te oefenen kun je leren om op je adem te vertrouwen voor sturing, inzicht en antwoorden op belangrijke vragen.

 

Koudwatertraining

 

Naast het aanleren van een functionele ademhaling, laat Jacobien je ook graag in kennismaken met de kracht van de kou.
Door je lichaam aan het koude water bloot te stellen, wordt je fysiek en mentaal sterker en krachtiger. Het immuunsysteem wordt geprikkeld waardoor je meer weerstand krijgt en minder vatbaar bent voor ziekte.

Als je wilt is het koud water bad een onderdeel van het pakket.

 

Aan de slag?

Ademcoaching

Naast onze reguliere coachingstrajecten bieden we ademwerk aan. Ademwerk is een mooie aanvulling bij het oplossen van je issues en ondersteunt je in het proces om meer energie en rust te ervaren. Het lichaam, de geest en de ziel vormen samen een perfect werkend systeem waar alles om balans draait, zo heeft Jacobien zelf tijdens het ziek zijn van kanker ondervonden. En dit is wat zij ook wil overbrengen. Niet door allerlei theorieën – die zij overigens ook paraat heeft. Het liefst laat zij je zelf ervaren wat een bewuste ademhaling met je doet. 

“Voel zelf eens wat er gebeurt met je lijf wanneer je rustig inademt vanuit je buik en de beweging omhoog brengt en zo naar je borstgebied brengt.”

Gaat het soepel, is er ruimte om dit te doen of stagneert de flow ergens onderweg?  Het ademen maakt je bewust van hoe het met je lijf is gesteld.

Het is mogelijk om losse ademcoaching te volgen of dit te combineren met onze reguliere sessies.

Coaching in combinatie met ademwerk volg je bij Jacobien.

 

Voorbereiding op een ademsessie

  • Zorg voor comfortabele kleding, liever zonder ritsen en knopen.
  • Graag een grote handdoek of badlaken meenemen (alleen voor individuele sessies).
  • Geadviseerd wordt niet teveel te eten vlak van te voren.

Indien je een afspraak moet afzeggen of verzetten, dan verzoeken we  je dit minimaal 24 uur van tevoren door te geven. Afspraken die binnen 24 uur voor de geplande tijd worden afgezegd, zullen volledig in rekening worden gebracht.