Heb je onze nieuwste training al gezien?


Opleiding 'De Gouden Schakel'

De opleiding 'De Gouden Schakel" is uitstekend geschikt voor iedereen die zijn of haar coachingsvaardigheden wil versterken en zich als professioneel coach wil ontwikkelen. Je bent bijvoorbeeld loopbaancoach, leidinggevende, manager, interne coach of je hebt de ambitie jezelf daartoe te ontwikkelen. Wil jij vanuit flow werken en ben je bereid de methodiek 'In Verbinding' je eigen te maken? Dan ben je aan het juiste adres.Je hebt het verlangen jezelf te ontwikkelen en je wilt de beste versie van jezelf worden. Wil je weten hoe je met succes doelen daadwerkelijk gaat behalen. Wil je de verschillende coachingstechnieken effectief kunnen hanteren en wil je weten hoe je jezelf en anderen echt in beweging brengt? Dan is de opleiding "De Gouden Schakel" zeker iets voor jou. In deze kortdurende intensieve opleiding ontwikkel je je tot een volwaardige coach. 

Contacten maken met anderen, omgaan met lastige situaties, inspireren, spiegelen, motiveren, het komt allemaal aan bod. Je krijgt inzicht in je eigen patronen, je ontwikkelt je kracht en leert deze in te zetten.

September 2021 was de eerste editie van onze opleiding De Gouden Schakel. Deze achtdaagse opleiding gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling. Jouw proces staat centraal: gezamenlijk gaan we alle issues oplossen die jij op dit moment tegenkomt in je leven. Omdat wij jou onze methodiek In Verbinding eigen zullen maken, kan je ook ná deze opleiding gemakkelijker (nieuwe) conflicten oplossen. Met jezelf, met een werkgever, met klanten. Maar ook met de dingen die het leven je geeft, waar je wellicht niet op zat te wachten zoals ziekte, of verlies. 

Wat onze opleiding uniek maakt is dat je leert door zelf te ervaren, we gaan dan ook aan de slag met jouw eigen ingebrachte casuïstiek. Je krijgt een buddy zodat je met en van elkaar leert. Je krijgt coaching  en geeft coaching. Je leert te onderscheiden wat voor jou belangrijk is. Kortom: Je doorleeft je eigen vraagstukken én leert hoe je de In Verbinding methodiek kan toepassen bij jouw klanten.  

De voordelen

 • Binnen drie maanden ben je een zelfstandige coach
 • Je doet veel praktijkervaring op
 • Kleine groepen (maximaal 6 deelnemers)
 •  Je hebt een buddy in de groep die er voor jou is
 • Je bent buddy voor iemand van je groep

Met als resultaat

 • Je bent in staat om zelfstandig als coach te functioneren
 • Je kunt, als we het daar samen over eens worden, klussen voor Sanders en De Haan gaan doen
 • Je kunt de verschillende coachingstechnieken en vaardigheden effectief toe passen
 • Je weet anderen te stimuleren, te inspireren en uit te dagen
 • Je leert hoe je om kunt gaan met weerstand en lastige situaties
 • Je bent je bewust van je persoonlijke kracht
 • Je bent in staat op een natuurlijke wijze te coachen
 • Je weet jezelf te profileren als coach binnen je organisatie en/of netwerk

Tijdens deze acht dagen is er alle tijd en aandacht voor jou. We denken in mogelijkheden en werken in een ontspannen setting waar, naast serieuze gesprekken, veel ruimte is voor humor, vrolijkheid en luchtigheid. 

Wat we van je vragen is dat jij met een open blik naar jezelf wil kijken en wil reflecteren op je eigen gedrag. We verwachten dat je vertrouwen hebt in onze werkwijze en 100% inzet geeft. Tijdens de opleidingsdagen zoeken we actief de verbinding op, met jou en als groep. 

Interesse in deelname aan de achtdaagse opleiding De Gouden Schakel? Neem dan nu vrijblijvend contact op via ons contactformulier. Natuurlijk mag je ook altijd even bellen of appen.

We kijken er naar uit om van je te horen!Editie 4 start najaar 2023

Data: 

28 september, 5, 12 en 19 oktober, 2, 9, 23 en 30 november 2023

Je kunt je hier inschrijven! 

Materialen: Lesmaterialen zijn inbegrepen. Deze ontvang je op de eerste lesdag.

Tijden: De trainingsdagen starten om 09.30 en eindigen ca 16.30 uur

Locatie: Landgoed 't Wildryck, Dieverbrug - Drenthe

Trainers: Elise Sanders & Jacobien de Haan

Tarief: Eenmalig € 4300,- exclusief btw (€ 5203,- inclusief btw)

In twee termijnen € 2150,- exclusief btw (€ 2601,50 inclusief btw)

In vier termijnen € 1075,- exclusief btw (€ 1300,75 inclusief btw)

 

Betaling vindt plaats of start, na aanmelding. 

 

Let op! Je kunt in aanmerking komen voor verschillende regelingen en subsidies.


Reviews

Wat vinden deelnemers van onze opleiding?


In de opleiding is er ook veel tijd voor humor waardoor de dag voorbij vliegt en waardoor ik op een fijne en grappige manier herinnerd wordt aan mijn patronen.

Daarnaast waren de dagen liefdevol, waardig en respectvol, in korte tijd groei je als groep naar elkaar toe en leer je zoveel van elkaar. Het heeft mij laten inzien dat er overal en zo gemakkelijk een rotgevoel gekweekt kan worden bij iemand. Maar dat je er zelf alleen iets aan kan veranderen.

Door de opleiding ga ik nu anders in gesprek met de gastouders, waardoor er diepere gesprekken ontstaan. Zo heb ik ook door deze opleiding een andere kijk gekregen op mijn rol als eigenaar/bemiddelingsmedewerker en zie ik dat de oplossingen voor situaties in  jezelf zit. 

Zo had ik laatst een gesprek met een gastouder en vraagouder welke lijnrecht tegenover elkaar stonden en er niet uit kwamen met elkaar. Door eerst in verbinding te komen met elkaar en de oplossing in jezelf te zoeken zijn beide partijen tot een mooie oplossing gekomen en gaan samen verder.  

Hier word ik zo blij van, het is toch veel fijner om met vreugde, blijheid en vrijheid je leven te leven?

En dat gun ik iedereen!! Daarom raad ik deze opleiding zeker aan. Ik denk dat je er in allerlei opzichten veel aan hebt zowel persoonlijk als zakelijk en in omgang met mensen. Je leert heel goed kijken naar je eigen gedachten en handelen. Waarom doe je of denk je iets? Wat is er feitelijk gebeurd en wat heb je ervan gemaakt.

- Anja vd Bult -


Omdat de coaching mij zo goed had geholpen, was ik ook enthousiast over deze opleiding. Ik wilde er meer van weten. Naast de methodieken, wilde ik ook een verdieping in mezelf en dingen oplossen. Wat het mij heeft opgeleverd? Ik ben een ander mens geworden, rustiger en gewoon mezelf. Naast mijn baan ben ik met mijn eigen coachingspraktijk 'Gewoon Mira' begonnen. Ik zou deze opleiding dus zeer zeker aanraden! Het levert je zo veel op. Met een andere mindset voel je je vrijer, gelukkig en wanneer je van jezelf houdt, kun je er pas voor een ander zijn. Wat mij aansprak, is dat je met humor een spiegel voorgehouden krijgt. Geen poeha of fratsen of theoretische benadering. Er is alle tijd voor jou.

Ga vooral zo door!

- Mira Homan -


Omdat ik samenwerkte met Jacobien en Elise en vanwege een terugkerend patroon de makkelijkste weg te kiezen, ben ik met de opleiding gestart. Ik had bij Jacobien en Elise al gezien welke transformatie zij hadden ondergaan. Ik wilde minder hoge verwachtingen van mezelf en van anderen, meer energie en minder gedoe. Genieten van wat er wel is. De opleiding heeft mij zowel persoonlijk als in mijn werk als HR-medewerker veel opgeleverd. Ik heb gemerkt dat pappen en nathouden niet de manier van werken is. Het was soms heftig, maar het zorgde voor een flinke doorbraak.

Raad ik anderen deze opleiding aan? Ja! Ja! Ja! Sanders en De Haan zetten de boel flink op scherp.

Dankjewel!

- Jannine Schuitema -


Ik heb de individuele en teamcoaching bij Sanders en De Haan gevolgd. Maar ik merkte dat ik nog niet klaar was om de kennis over te brengen en te gebruiken in mijn baan als zorgcoördinator. Daarom ben ik deze opleiding gaan doen. Mijn doel? Dat ik minder over mijn keuzes ging twijfelen en ze ook ging maken. Mijn geluk en passie weer vinden en voelen. Dat ik de methodiek in verbinding kan blijven gebruiken in mijn leven én in mijn werkzaamheden. 

Wat heb ik geleerd? De vier uitgangspunten: ik ben oké, ik heb een keuze, ik hou van mij en ik ben dankbaar, voel en ervaar ik nu in mijn dagelijks leven. Hier blijf ik aan werken, zodat ik niet terugga naar hoe ik hiervoor leefde. Ik zorg ervoor dat ik bewust leef en niet wordt afgeleid door mijn telefoon. Het blijft een uitdaging maar het werkt ontzettend goed.

Ik steek veel minder energie in 'dippen' (leer je tijdens de opleiding). Het idee dat ik altijd een keuze heb, geeft mij rust in het leven en het maakt mij sterk. Ik voel mij vrij!

Ben jij er klaar voor om je open te stellen en het leven anders aan te willen gaan en te voelen? En wil je er echt wat voor doen? Dan raad ik je deze opleiding zeker aan.

- Mirjam Bos -


Ik wilde graag meer leren over de methodiek, in verbinding blijven en wilde graag meer de verdieping in. In mijn dagelijkse leven liep ik ertegenaan dat ik het gevoel had aan de zijlijn te staan en niet de regie had. Ik had niet het gevoel dat ik leefde. Wat ik heb bereikt? Het gevoel dat ik leef! Dat ik weer in contact ben met familie, rustig in mijn hoofd en ik heb geleerd om liefdevol grenzen aan te geven en vragen te stellen als ik iets in mijn hoofd heb. Maar ook nog zoveel meer mooie dingen! Ik raad iedereen de opleiding aan: je leert zoveel over jezelf en over het in contact zijn met anderen. Leven in vrijheid!

- Marloes Schipper -


Ik ben deze opleiding begonnen als vervolg op de coaching van Elise om de methode nog beter eigen te maken en ermee verder te gaan. Ik wilde meer energie, makkelijker weten wat ik wilde en dat ook bereiken, maar ook betere contacten, met name klanten, en minder stress. En dat is allemaal gelukt! Ik raad de opleiding zeker aan, want de methode klopt en Jacobien & Elise zijn gewoon helemaal oké. Ik voel dat de wereld zo een stukje beter wordt. 

- T.B. -Sanders en De Haan is een door het Instituut Transformatieve Conflict Oplossing (ITCO) geaccrediteerd opleidingsinstituut.

Na het succesvol doorlopen en afronden van de opleiding tot Transformatief coach en mediator kun je je aanmelden en registreren bij onze beroepsvereniging Instituut ITCO.