Ik was alles aan het redden

Ik heb onlangs een coaching traject van 3 middagen gevolgd bij Sanders en de Haan. De gesprekken met Elise Sanders waren zeer verhelderend en verliepen op een ontspannen manier.

Ik kwam, na het vaststellen van een overspannenheid door mijn huisarts, bij hen binnen met de vraag om wat concrete handvatten om beter om te kunnen gaan met mijn aard om te veel zaken naar mij toe te trekken.

Achteraf bleek door de gesprekken met Elise dat ik naast het naar mij toe halen van te veel zaken, tevens de neiging had om de in mijn optiek “hete hangijzers” in mijn leven voor mijn uit te schuiven. Ik was dus deels alles aan het redden en deels alles aan het negeren…

Ik heb vanuit de coaching meegekregen om te stoppen met het zijn van een redder maar meer te zijn als een coach. Dus niet alles oppakken maar anderen inspireren om zaken op te pakken. Ook heb ik geleerd om niet met “hete hangijzers” te blijven rondlopen, maar de koe eerder bij de horens te vatten en deze “hete hangijzers” op een vriendelijke manier te bespreken met diegene die dit aangaan, zodat zaken worden opgelost en ik ze kan loslaten.

Kortom, een leerzame ervaring.

Groetjes, Bart.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.