Twee vriendinnen vertelden ...

Daar zat ik dan na een fijne, maar drukke werkdag aan de keukentafel de werkdag even te overdenken. Mijn telefoon ging, een onbekend nummer.. Ik nam op en hoor aan de andere kant een hele vrolijke stem ik wist het direct, Elise. Ze belde mij met een vraag en vervolgens raakten we verder in gesprek. Zonder dat ik er verder bij nadacht stelde ik “DE” vraag. Dit was een vraag waar ik al lang tegen aan zat te hikken.

Twee vriendinnen vertelden wel over Elise en Jacobien. Beide gaven ze aan dat het ook wel wat voor mij zou kunnen zijn. Ach dacht ik dat is niets voor mij hoor die Sanders en de Haan. Ze zagen en wisten dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat. Ik wuifde het weg, maar stiekem wist ik wel beter. Ik moest er alleen wel echt aan toe zijn en er ook echt wat aan willen doen. Wat bleek nou ik moest die welberuchte drempel over.

Maar wat zou ik gaan zien, in die spiegel die mij voorgehouden zou gaan worden? Verdriet, boosheid, angst, teleurstelling. Bang om “zwak” te zijn en een ander teleur te stellen in mijn kunnen? Dit alles flitste door mijn hoofd en toch stelde ik de vraag. Elise, Kan ik bij jullie in coaching? Elise wist direct de juiste vragen te stellen en we planden direct een sessie in. Na het afronden van ons gesprek zette ik vol trots en met een glimlach de afspraak in de agenda en zei tegen mijzelf zo Menk dit is de eerste stap.

Door over deze drempel te stappen en bij Elise de coaching te volgen heb ik zo onwijs veel over mijzelf geleerd. Want wat bleek nou ik wuifde het allemaal weg en kwam vervolgens in gedoe, veel gedoe en dit koste zo veel energie en dit alles zonder dat ik het zelf door had. Want ik wist het allemaal toch wel…

Door de fijne sessies met Elise heb ik nu handvatten gekregen hoe om te gaan met wisselende situaties en niet in het gedoe te komen en te beseffen dat er altijd een keuze is en ik ook best voor mijzelf op mag komen. Dit voelt zo onwijs fijn en geeft zoveel rust. Ik heb weer meer energie en misschien nog wel belangrijker ik ervaar zoveel meer rust in mijn hoofd. Veel geleerd en nog veel te leren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.