Ben jij ook vaak de SJAAK?

Ben jij ook vaak dé SJAAK?

Ken jij Sjaak wel? Vast niet want jij twijfelt natuurlijk nooit aan jezelf.Jij bent ook vast nooit de 'pisang' (de sjaak). Nou IK ken 'm wel hoor; Sjaak...

Toen ik even niet veel coachingsopdrachten had en mijn boekhouder mij als klap op de vuurpijl vertelde dat ik niet alleen opdrachten voor Sanders en De Haan kon blijven doen, maar ook meer eigen klanten moest gaan bedienen, sloeg de twijfel toe. Ben ik wel goed genoeg, zal ik wel doorgaan, hoe kan ik mij meer onderscheiden van andere coaches? Kortom dipperdedip. Ik vond dat ik een besluit moest nemen, ik zou gaan stoppen als zelfstandig coach -> 'Sjaak Afhaak'.

Na wat prikkende vragen van coaches Jacobien & Elise besefte ik dat ik niet gelijk het besluit hoefde te nemen om te stoppen en toen wij, als team, onze diepste wensen naar elkaar toe op tafel legden, gebeurde er iets. Toen ik mijn wens uitsprak; het liefst te willen gaan voor een MHP (micro hair pigmentatie) Behandeling - i.v.m. mijn Alopecia - zodat ik écht voor mezelf kan gaan staan, kwam het bijna als vanzelf (wel met hulp van) naar boven: Ik ga Autoimmuuncoach worden! Als één iemand namelijk weet welke klachten erbij horen en hoe je ermee kunt dealen, dan ben ik het wel.En hoe mooi is het, wanneer je als coach uit eigen ervaring anderen, die met hetzelfde struggelen, kunt inspireren!

Deze 'Sjaak Afhaak' kwam daarop gelijk in actie en maakte een afspraak voor een MHP behandeling in Rotterdam (hierover later meer) én besloot diezelfde avond nog verder te gaan als Autoimmuuncoach. En al gaat deze 'Sjaak-NIET-afhaak' hier maar een paar lotgenoten mee bereiken, het maakt niet uit. Belangrijkste is dat ik weer in mijn kracht sta én daarmee anderen vanuit mijn kan inspireren.

Moraal van dit verhaal: Als het moeilijk wordt, niet gelijk afhaken. Vraag hulp van een coach. Niet iemand die met je meepraat (meedipt), maar iemand die doorvraagt en je spiegelt. Stel jezelf de vraag; wat wil ik nu eigenlijk echt? Waar gaat mijn-tje van branden?Want zeg eens eerlijk, ben jij ook wel eens 'Sjaak Afhaak'? Hoe denk je dan over jezelf? Hoe voelt dat?

Lees jij dit, heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek of struggle jij toevallig óók met autoimmuunklachten waar je helemaal klaar mee bent? Je bent van harte welkom bij: Gewoon Mira, gewoon voor jou!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.