Het uitstellen is voorbij

Wat kun je jezelf als mens in de weg zitten en wat is dat eigenlijk zonde van je tijd. Al heel lang wist ik dat Sanders en De Haan een sleutel zouden zijn naar mijn geluk. Maar hoe eng is het om jezelf in de spiegel aan te kijken en zeggen: ik heb het niet goed gedaan. Of juist: wat ben ik blij met mezelf.

In 2020 volgde ik een webinar van Sanders en De Haan. Wat was ik enthousiast, maar pakte niet door. Na enkele telefoontjes en contact via social media kwam in 2022 via een lieve vriendin een uitnodiging op mijn pad om deel te nemen aan de eendaagse workshop ‘Het Roer Om. Deze kans greep ik met beide handen aan, het uitstellen is voorbij. Na deze dag kwam ik thuis met een lading energie en veel informatie om te verwerken. Ik dacht: nu kan ik het alleen en ga ik mij beter voelen. Maar dat woordje alleen nam ik wel heel letterlijk, want ik voelde mij heel alleen. Met het gevoel en gedachten van geen keus hebben, ik doe er niet toe, ben ik het wel waard, doe ik het wel goed, rende ik door de dagen heen om vervolgens aan het einde van de dag met het gevoel dat ik niks had bereikt, moe neer te ploffen op de bank. Ik bleef in mijn negatieve oordeel hangen en daar moest nu voor eens en voor altijd mee afgerekend worden.

Ik weet nog dat ik Jacobien belde en zei: ik moet eraan geloven, volgens mij heb ik je hulp nodig. En wat werd ik liefdevol met open armen ontvangen. Ik voelde mij welkom en nóg belangrijker: ik voelde mij veilig om mijn verhaal met haar te delen.

De eerste coachingssessie, de regen kwam met bakken uit de hemel, voor mij het teken hoe ik mij op dat moment voelde. Want hoe stel je je kwetsbaar op? Ga d’r maar eens aan staan. Nou hup, daar gingen we, de wandelschoenen aan en het veld in. Deze manier van coaching heb ik als heel fijn ervaren, want doordat je beweegt, kwam ik losser en kon ik beter nadenken en vertellen. Jacobien heeft mij, met een vleugje humor, geleerd verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gedrag, los te komen van het oordeel, inzicht in waar je wel en geen invloed op hebt en nog belangrijker: om in verbinding te blijven met mezelf.

Op de dag van mijn laatste coachingssessie scheen de zon en ik weet wel waarom! Want jeetje, wat vond ik het spannend om nu door te moeten zonder deze sessies, zonder Jacobien, maar wat voelde ik mij gesterkt om het alleen te doen. Door de coaching heb ik echt een andere kijk op de wereld en mijn leven gekregen. Ik ga anders met tegenslagen en conflicten om en heb ik voornamelijk geleerd nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen in plaats van in het verwijt te schieten of mij te verschuilen, en één van de belangrijkste leerpunten: je hebt altijd een keus!

Mijn verhaal hierboven is nog maar een notendop van wat je leert en ervaart tijdens de coaching. Wil jij het ook anders aanpakken? Je gelukkiger voelen? Het conflict aangaan met jezelf en meer in verbinding komen met jezelf? Dan raad ik je oprecht deze coachingssessies aan! Ik wens iedereen een Jacobien in zijn of haar leven!

- Mara Rijff -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.