Een mooie en blij mens

Een mooi en blij mens.

Sinds september 2017 werk ik in de zorg, daarvoor vanaf mij negentiende in de productie.Door een reorganisatie kreeg ik ontslag en ik besloot dat ik ging omscholen naar een baan in de zorg.Wat was ik trots op mezelf dat ik na vier jaar omscholing een mbo 4 diploma had gehaald.Een hele verandering waar ik mij 100% voor heb ingezet en die ervoor zorgde dat ik een nu werk heb dat ik met plezier doe. Dat had ik goed gedaan!Met wilskracht en geloof in mezelf had ik deze verandering bereikt.

Maar wat niet veel veranderde was mijn zelfbeeld en mijn onzekerheid.Ondanks mijn diploma’s en de leuke baan die ik heb, bleef de twijfel of ik het wel goed deed.En was ik vaak op zoek naar bevestiging bij anderen of ik wel goed bezig was.Dit kostte mij veel energie en ik worstelde met mezelf.Had ik wel de juiste keuze gemaakt? Was ik wel geschikt voor mijn huidige functie?

Al jaren was ik bezig met persoonlijke groei, het verleden loslaten, zelfverzekerder zijn, mezelf meer waarderen. Ik kocht zelfhulpboeken, ging in therapie, deed cursussen, heel veel wat mij zou kunnen helpen en dat deed het ook, tot dat er weer een tegenslag kwam en ik ervan overtuigd was dat ik niks kon. (dippen)

Ik kwam in contact met Sanders en de Haan toen ze spontaan een keer langs kwamen op de werkvloer. Ze hadden de opdracht gekregen om te onderzoeken wat er speelde op de werkvloer, nu we als teams in een veranderingsproces zaten.Ik bood mij aan voor een persoonlijke gesprek met beide dames en binnen 10 minuten zat ik een gesprek over mijn worsteling. Ik voelde mij gezien, gehoord en begrepen!Toen bleek dat de dames mij persoonlijk konden coachen, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.

We zijn nu 5 coaching sessies verder en ik bekijk mezelf met andere ogen.Ik herken en erken mijn (oude) overtuigingen en zie mezelf zoals ik ben!Niet meer pleasen zodat de ander mij aardig vind en weten dat ik goed genoeg ben voor de functie die ik heb. Meer samenwerken en verbinding zoeken met collega’s, maar ook met familie en vrienden. Daar wordt ik een mooi en blij mens van!!!

Lieve groet,Ciska

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.