Ik voel me stukken beter, bijna perfect!

Perfect!

In mijn werk als belastingadviseur is het belangrijk dat ik fouten voorkom en vooruit denk. Maar ik moest van mezelf altijd álles perfect doen, dat was de norm voor mij. Intussen voelde ik me helemaal niet zo perfect.

Tijdens de coaching opleiding van Sanders en De Haan snapte ik ineens hoe het zat: ik bouwde een muurtje om me heen zodat anderen niet zouden kunnen zien dat ik niet perfect wás. Zodat ik me niet hoefde te schamen en controle kon houden. En dat had mij al heel lang buikpijn, stress opgeleverd en energie gekost.

Want bij alles checkte ik onbewust of ik wel goed genoeg was in wat ik deed. En die check pakte meestal niet goed uit: ik was geen goede partner, moeder, dochter, belastingadviseur, collega, vriendin, buur. En ik was ook vaak boos: op m’n zoon, m’n partner, in het verkeer. Geïrriteerd omdat klanten hun afspraken niet nakwamen of dingen anders deden dan mij goed leek. Ik voelde me machteloos als dingen anders liepen dan ik wilde. Niet dat ik dagelijks servies aan stukken smeet, maar het kostte me wel een hoop energie.

Tijdens de coaching opleiding leerde ik dat het één met het ander te maken heeft: als ik me niet goed voel, geef ik de ander daarvan onbewust de schuld, ik bouw een muurtje. Maar het is alleen mijn gevoel, ík hoor in de opmerking van de ander impliciet ‘jij bent niet goed’. De ander zegt dat helemaal niet! Sinds ik me daarvan bewust ben, en niet meer in alles ‘jij bent niet goed’ hoor, zijn mijn relaties beter, inhoudelijker. Ik bereik m’n doelen makkelijker. En ik voel me stukken beter. Bijna perfect

Tineke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.