Naar je gevoel luisteren of er dwars tegenin?

Ergens in 2021 zag ik op mijn werk een magazine liggen met twee hele vrolijke dames.

Ze schreven over geen gedoe meer en weer in verbinding komen met jezelf en anderen. Een paar keer heb ik het magazine weer weggelegd, maar nooit weggegooid. Tot een medewerker coaching nodig had. Ik benoemde dat ik had gelezen over twee coaches en dat dat misschien wel een iets kon zijn. En zo nam ik contact op met Sanders en de Haan en kwam ik in contact met Elise. De medewerker was een aantal keer in coaching geweest en ik zag de verandering bij hem, prachtig om te zien. Toen kwam ik op een punt om voor mezelf een afspraak te maken met Elise, de afgelopen jaren waren er behoorlijk wat situaties in mijn leven geweest, waardoor ik het gevoel had de grip volledig kwijt te zijn. Dus nam ik contact op met Elise. In mijn eerste afspraak vertelde ik alles wat me de afgelopen jaren was ‘overkomen’. In dit eerste gesprek stelde Elise behoorlijk kritische vragen, wat maakte dat ik toch probeerde af te haken na het eerste gesprek. Elise nam contact met mij op en ik vertelde haar mijn angst. Ik had eigenlijk helemaal geen zin meer om over alles wat in het verleden was gebeurd te praten. Dat hoeft ook niet zei Elise. En zo ben ik toch naar de vervolgafspraken gekomen. We hebben het niet meer gehad over mijn verleden, maar wel over dagelijkse situaties waar ik tegen aan liep. Zo kwam ik weer meer in verbinding met mijn 4-jarige dochter, deed ik dingen weer spontaan en waren ongemakkelijke situaties op het schoolplein een stuk minder ongemakkelijk! En wat me het meeste is bijgebleven is, is dat Elise nooit heeft gezegd, wat erg voor je. Dat klinkt misschien wat afstandelijk, maar dat was precies wat ik nodig had, geen medelijden, maar weer grip op mijn leven en situaties die voor mij ‘gedoe’ waren, weer in verbinding met mezelf en met de mensen van wie ik houd.

Na mijn eigen coaching bleef ik in contact met Jacobien en Elise. Ze hebben meerdere coaching trajecten op mijn werkplek gedaan. Maar bovenal ben ik enorm blij dat zij in mijn leven zijn gekomen, bij moeilijke situaties op het werk geven ze me advies, en blijven ze me spiegelen (ook wanneer ik er niet om vraag 😉 ), maar bovenal is het altijd leuk als we elkaar zien!

Lieve Jacobien en Elise, alle goeds voor jullie in 2024, dat jullie vooral zo door mogen gaan met wat jullie doen en nog meer mensen helpen om net als ik weer in verbinding te staan.

groetjes Ingrid Foekens

Coaching, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, Coach in Drenthe, Dwingeloo, Ruinen, wandelcoaching, bedrijfscoaching, advies, leidinggeven, blog, Sanders en De Haan

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.