Je moet het wel zelf doen

Een beetje timide kwam ze ons terrein op lopen die mooie zonnige dag in mei. 

Zenuwachtig maar ook nieuwsgierig naar wat ze zou gaan beleven.

Ze had zich aangemeld voor de workshop ‘het roer om’ omdat ze diep van binnen verlangde om een beste ruk aan dat roer te geven.

Ze had natuurlijk al wat geprobeerd maar alleen lukt dat toch niet zo goed.

 

Binnen een uur was het ijs van haar en de andere  deelnemers gebroken en zaten ze met elkaar aan de buitentafel hun diepste zielenroerselen met elkaar te delen.

Een bijzondere ervaring, ook voor ons als trainers.

Van die timide en zenuwachtige start was weinig meer over toen ze vrijwillig haar casus inbracht.

 

“Ik liep er al een hele tijd tegenaan dat ik niet gelukkig was met hoe ik mijn leven leidde”

 

Door de kleine groep voelde ze zich snel op haar gemak en ontdekte ze dat ze niet de enige was die tegen bepaalde dingen aanloopt en met die rotgevoelens zit. 

 

“Tijdens die workshop werd ik ervan overtuigd dat het ook anders kan door op een andere manier in het leven te gaan staan en daar was ik wel heel benieuwd naar”

 

Ze liet er geen gras over groeien en de maandag daarop was de eerste afspraak al gemaakt. Achteraf is het traject toch heel snel gegaan en heeft ze er niet uitgehaald wat ze eruit had kunnen halen. Elke keer kwam ze verhelderd en gemotiveerd uit een coachsessie doordat de situaties die gepasseerd waren werden besproken en hoe ze daar ook mee om kan gaan.  Ze kreeg dan weer energie en inzicht om de zaken aan te pakken maar thuis zakte het toch weer wat weg.

 

Op de vraag of ze dan iets gemist heeft tijdens het traject is ze heel duidelijk; “Nee, alle mogelijkheden zijn aangeboden maar het is aan mijzelf of ik er iets mee doe”

Wel heeft het haar opgeleverd dat ze kennis heeft gemaakt met deze methodiek waar ze best vaak aan denkt echter mist het haar aan de actie om het daadwerkelijk uit te voeren.

Bij doorvragen naar wat er wel is veranderd en wat er wel lukt zegt ze wel meer bewust te zijn van haar valkuilen en gaat er steeds vaker een lampje branden waardoor ze de zaken toch wat anders aan gaat pakken. Maar soms negeert ze deze bewust en gaat ze door met wat ze deed waardoor ze krijgt wat ze altijd kreeg.

Iets met keuzes maken...............

 

Ze heeft  gemerkt dat je het echt zelf moet doen. Dat wanneer je zelf wil er veel mogelijk is maar ook dat dat veel discipline vergt en doorzettingsvermogen. Dat je een spiegel wordt voorgehouden waar je eigenlijk niet in wilt kijken omdat wat je ziet weerstand oproept. Dat die schop onder je kont heel pijnlijk kan zijn en dat je die liever wilt vermijden. Ze ontdekte dat je daarin altijd een keuze hebt.

 

Gezien de afstand tussen haar huis en onze praktijkruimte spraken we al snel af dat we de gesprekken halverwege zouden voortzetten waardoor we in een hotel belandden. 

Eerst best een beetje wennen want er lopen mensen heen en weer en er is veel afleiding maar algauw raak je daar aan gewend en je zit daar per slot van rekening voor jezelf.

Het is wat je er zelf maakt.

 

Tot slot wil ze ons heel erg bedanken voor deze mogelijkheid. Het enthousiasme waarmee ze ontvangen is, de wijze waarop haar een spiegel is voorgehouden en het gevoel dat ze echt gezien  en gehoord is en met haar werd meegeleefd en dat ze niet werd afgewezen heeft haar heel goed gedaan.

 

Wij willen haar ook van harte bedanken voor haar open en eerlijkheid tijdens de sessies. Dat ze ons in vertrouwen heeft genomen door deze stap te zetten. Wij hebben ook geleerd van haar net als we leren van al onze klanten. 

Wij wensen haar alle goeds toe en bovenal vrijheid en geluk!

coaching in Drenthe, Dwingeloo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.