Hoe Manon leerde voor zichzelf te kiezen

Hoe leuk dat Elise en Jacobien nog even contact met mij opnamen na onze kennismaken tijdens de workshop; ‘het roer om’. Natuurlijk wil ik ook een stukje schrijven om mijn verhaal te delen. En jullie daarmee te  inspireren of motiveren om ook bepaalde knopen door te hakken/patronen te doorbreken.


Mijn naam is Manon Markus. Ik ben 26 jaar oud. Ik woon samen met mijn man, mijn 2 zoons en (bonus) dochter. Ik heb zoals de meesten ook het nodige meegemaakt. Ik ben erg onzeker geweest en ik heb mij erg lang niet goed genoeg gevoeld. Ik keek veel naar anderen. Dacht altijd; ik wou dat ik dat kon, dat ik dat was of dat ik dat durfde. In problemen denken. Daar was ik heel goed in.

Overal zag ik obstakels en altijd dacht ik… maar wat als het niet lukt? Ik raakte een beetje in een sleur van wat ik deed in mijn dagelijkse leven.
Ik wilde het allemaal wel anders. Maar ik wist niet hoe. Ook het goed willen doen en bang zijn om te falen speelde hierin een grote rol.
Toen ik van mijn moeder de workshop ´Het roer om’ cadeau kreeg dacht ik eerst: dit is toch niets voor mij. Ik ben nu eenmaal zo. Of; dat vind ik allemaal veel te zwaar beladen. Ik ging er open in. Het was alles béhalve zwaar beladen. Ik heb een hele gezellige en leerzame dag gehad waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben!

Inmiddels zijn we een paar maanden verder. Ik heb al verschillende knopen door gehakt. Ik heb geleerd om voor mijzelf te kiezen en dat voelt heel erg goed. Ik kan dit! Ik heb nieuwe inzichten gekregen. Eindelijk de stap genomen om minder te gaan werken bij de drogist. En een begin gemaakt aan mijn eigen carrière. Want wat ik het allerliefste doe is mij bezig houden met zowel nieuw- als tweedehands kinder(merk)kleding. Inkopen, verkopen, uitzoeken, sorteren, foto’s maken etc. Een eigen webshop starten. Zodra deze online staat zal ik het met jullie delen.


Het belangrijkste vind ik dat ik mijn zelfvertrouwen terug heb. Dat de relatie met mijn man en kinderen positief is veranderd doordat we beter naar elkaar luisteren en het gesprek met elkaar aan gaan. Dat ik een andere kijk op het leven heb gekregen. Dat ieder persoon waardevol is en de een niet beter dan de ander. Dat je je eigen geluk kiest en hiervoor zelf verantwoordelijk bent. Want alleen zelf kun je dit verschil maken. En dat gun ik ieder ander ook.

 

Liefs, 

Manon

Reactie plaatsen

Reacties

Mira Homan
2 jaar geleden

Supertrots op jou Maan! 🥰♥️🍀😘