In Verbinding, Nelleke vertelt

Verbinding, een mooi woord maar wat betekent het eigenlijk? Verbinding behoort toch energie te geven? Wanneer ik in verbinding ben met andere mensen mag ik toch zijn wie ik ben?  In mijn beleving stond ik met alles en iedereen in verbinding. Daar deed ik erg mijn best voor. Erg mijn best. Ik stond klaar voor een ander, hielp de ander, gaf raad, was er voor iedereen. 

Ik DIPTE er behoorlijk op los

Toeval bestaat! Toeval bracht me in contact met Sanders en de Haan. Toeval op voor mij het juiste moment.  Het moment waar ik op zoek was naar rust. En met name rust in mijn omgeving…. dacht ik. Na een zestal mooie en rake coachgesprekken kreeg ik meer en meer inzicht in mijn eigen handelen ten opzichte van mezelf en van anderen.  Wow, jeetje, was ik dat? Deed ik dat? Heb ik dat gedaan?  Zeker, dat heb ik gedaan. Vanuit onzekerheid, ontbreken van zelfvertrouwen, heb ik veel mensen ongewild mensen op afstand geplaatst. Van andere mensen verlangd dat alles precies zo gebeurt als ik dat wenste. Ik overtuigde  de ander van mijn gelijk/mijn ideeën, instrueerde, controleerde, nam zelfs over, en vulde in. Dát gaf mij vertrouwen in mezelf. Kort durend. Maar kostte uiteindelijk veel. Logisch dat mijn energie, creativiteit, plezier en innerlijke rust ver te zoeken was. De verbinding met mezelf en mijn omgeving was volledig zoek.

       Er bestaat fantastisch mooie spiegels; de mooiste spiegel is de spiegel die je voor je krijgt.  

Sanders en de Haan hielden mij die spiegel voor. Uitschrijven van situaties, juiste woorden geven aan gevoelens en handelen zorgden in eerste instantie voor verwarring en nog meer onzekerheid. Na twee coaching gesprekken ontstond meer inzicht en ging ik handelen. Voorzichtig excuses aanbieden, keuzes maken; op bepaalde momenten juist niet handelen, de situatie laten bij de ander. Wat een lucht en wat ontstonden er mooie dingen.

Het gaat stromen, wat een ervaring! Dat smaakt naar meer!

Ik ben dankbaar voor: 

dit mooie traject 

vertrouwen                                                                                                                

inzicht in mezelf 

de mooie momenten op een dag

innerlijke rust 

weten wat het woord MOETEN met mij doet 

 

Ik blijf:

bewust van mijn triggers

vragen stellen                                                                                                          

willen gebruiken ipv moeten

alert zijn op mijn valkuilen

keuzes maken 

handelen

complimenten aannemen 

 

Het borrelt weer/energie/zien/ zijn/in verbinding/DANK!    

Nelleke

 

#coachingdrenthe #coaching #wandelcoachingdrenthe #wandelcoaching #geluk #dankbaar #coachingtransformatief #drenthe

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.