Meld je NU aan voor onze workshop op 13 mei a.s.

Teamcoaching: Ik en mijn team

Sanders & De Haan begeleiden leidinggevenden en hun team bij het bespreekbaar maken van spanningen, onvrede of conflicten zodat zij als team weer in verbinding komen met elkaar. We helpen teams te veranderen van een Denken-In-Problemen team naar Denken-In-Mogelijkheden team.


Jullie zijn het erover eens, er moet iets gebeuren.

Dat is goed nieuws, maar wat? Het loopt niet zo lekker in jullie team. Er zijn wat strubbelingen, spanningen of zelfs conflicten. Misschien hebben jullie te maken gehad met een reorganisatie of andere plotselinge veranderingen waardoor de boel uit balans is geraakt. De ruimte is er alleen niet echt om dit bespreekbaar te maken en jij als leidinggevende, of jullie als team, zijn dit zat. 

Door te blijven focussen op de dagelijkse prioriteiten, blijven jullie aanmodderen. Je merkt dat de verbinding onderling steeds verder afzwakt. De lontjes worden korter en iedereen voelt zich op zijn of haar manier onbegrepen. Iedereen blijft netjes z’n taken doen maar echt lekker gaat het niet. 

Een team coaching traject bij Sanders & De Haan start altijd met een gesprek met de leidinggevende, van wie wij volledige commitment verwachten. Tijdens de eerste teamsessie van een dagdeel, vertellen wij over ons en onze methodiek, waarna er afspraken worden gemaakt voor individuele coachsessies met de teamleden. Waar nodig kunnen mediation gesprekken worden ingezet. Tot slot is er een tweede teamsessie waarin de medewerkers vertellen over zichzelf en de stappen die ze hebben gezet. Tot slot geven wij een schriftelijk advies aan de leidinggevende met actiepunten. Wij zijn de bemiddelaar, leggen verbanden en zorgen voor de verbindende factor. 

Sanders & De Haan helpt leidinggevenden en teams spanningen en/of onvrede op een veilige manier bespreekbaar te maken. Jullie krijgen individueel de ruimte om je hart te luchten, zodat wij in kaart kunnen brengen wat er nodig is het team weer in verbinding te brengen. We kijken naar structuren en patronen van de individuele medewerkers en de groep. Soms kan dit betekenen dat een individueel coachtraject als vervolg op het teamtraject wenselijk is voor een van de teamleden, of dat iemand een overstap wil maken naar een andere baan. Conclusies als deze, gaan we niet uit de weg. 

Samen met jullie maken we de transitie van een Denken In Problemen team (DIP team) naar een Denken In Mogelijkheden team (DIM-team). Zo worden de problemen écht opgelost. Einde pappen en nathouden! 

 

Praktische details 

Locatie: Op een mooie, landelijke locatie, trekken we ons graag terug om samen te focussen op wat jullie als groep nodig hebben. In overleg kan er gekozen worden voor een online versie. 

Tarieven: Voor de team coaching maken wij altijd een offerte op maat. 

Duur traject: Wisselt per team, afhankelijk van de grootte en de vraagstukken. Ter indicatie rekenen wij bij een team van twaalf personen een tijdsinvestering van twee maanden. 

Trainers: Elise Sanders & Jacobien de Haan

Willen jullie als team aan de slag? Of wil je als leidinggevende vrijblijvend met ons kennismaken? Neem dan contact op via ons contactformulier. Natuurlijk mag je ook bellen of appen. We kijken er naar uit om van je te horen!


LACHEN IS ZONNESCHIJN VOOR DE ZIEL EN ZONDER ZONNESCHIJN LEEFT EN GROEIT ER NIETS

Winston Churchill