Ik en mijn team: Teamcoaching


Wij begeleiden leidinggevenden en hun team bij het bespreekbaar maken van spanningen, onvrede of conflicten zodat zij als team weer in verbinding komen met elkaar. We helpen teams te veranderen van een Denken-In-Problemen team naar Denken-In-Mogelijkheden team.


Jullie zijn het erover eens, er moet iets gebeuren.

Dat is goed nieuws, maar wat? Het loopt niet zo lekker in jullie team. Er zijn wat strubbelingen, spanningen of zelfs conflicten. Misschien hebben jullie te maken gehad met een reorganisatie of andere plotselinge veranderingen waardoor de boel uit balans is geraakt. De ruimte is er alleen niet echt om dit bespreekbaar te maken en jij als leidinggevende, of jullie als team, zijn dit zat. 

Door te blijven focussen op de dagelijkse prioriteiten, blijven jullie aanmodderen. Je merkt dat de verbinding onderling steeds verder afzwakt. De lontjes worden korter en iedereen voelt zich op zijn of haar manier onbegrepen. Iedereen blijft netjes z’n taken doen maar echt lekker gaat het niet. 

Team coaching start met een gesprek met de leidinggevende, van wie wij volledige commitment verwachten. Wij maken dan een passend plan voor het desbetreffende team. 

Sanders en De Haan zorgen ervoor dat spanningen en/of onvrede op een veilige manier bespreekbaar gemaakt worden. Jullie krijgen individueel de ruimte om je hart te luchten, zodat wij in kaart kunnen brengen wat er nodig is het team weer in verbinding te brengen. We kijken naar structuren en patronen van de individuele medewerkers en de groep.

Soms kan dit betekenen dat een individueel coachtraject als vervolg op het teamtraject wenselijk is voor een van de teamleden, of dat iemand een overstap wil maken naar een andere baan. Conclusies als deze, gaan we niet uit de weg. 

Samen met jullie maken we de transitie van een Denken In Problemen team (DIP team) naar een Denken In Mogelijkheden team (DIM-team). Zo worden de problemen écht opgelost. Einde pappen en nathouden.

Praktische details 

Locatie: Op een mooie, landelijke locatie, trekken we ons terug om samen te focussen op wat jullie als groep nodig hebben. 

Coaches: Elise Sanders & Jacobien de Haan

Tarieven: Voor team coaching maken wij een offerte op maat. 

Duur traject: Wisselt per team, afhankelijk van de grootte en de vraagstukken. Ter indicatie rekenen wij bij een team van twaalf personen een tijdsinvestering van twee maanden. 

Willen jullie als team aan de slag? Of wil je als leidinggevende vrijblijvend met ons kennismaken? Bel ons dan. Natuurlijk mag je ook appen of ons contactformulier invullen. We kijken er naar uit om van je te horen!