Wie zijn 

Elise Sanders transformatief coach Drenthe schakelaars tussen probleem en oplossing

Over Elise Sanders, eigenaar Sanders en De Haan

Een oprechte, enthousiaste glimlach krijg je van Elise. Na 20 jaar als leidinggevende in de zorg gewerkt te hebben, is ze gestart als ondernemer. Een schat aan ervaring neemt ze mee als het gaat om het enthousiasmeren van personeel en het terugdringen van arbeidsverzuim. Vanuit haar nieuwe rol, wordt ze dan ook heel blij van de teamtrajecten binnen organisaties die Sanders & De Haan nu uitvoeren. Elise luistert tussen de regels door, observeert, brengt structuur aan en verbindt moeiteloos. Altijd eerlijk en duidelijk maar tegelijkertijd makkelijk te benaderen. Alleen al haar blik kan jou 1000 woorden vertellen, die je misschien niet altijd wil horen, maar je zeker verder helpen. Elise spiegelt, confronteert, kan soms even streng zijn maar altijd vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Je herkent Elise aan haar knalrode haren en je zal gecharmeerd zijn van haar humor. Ze is sociaal bewogen en heeft altijd alle tijd, aandacht en commitment voor haar klanten. Ze is een natuurlijke leider die jou verder helpt wanneer je weer regie wil krijgen over je werk en leven. Elise schroomt niet om eigen voorbeelden en ervaringen te delen. Ze zet jou en/ of je team effectief in beweging. Zonder oordeel, vanuit verbinding. 

Jacobien de Haan transformatief coach Drenthe schakelaars tussen probleem en oplossing

Over Jacobien de Haan, eigenaar Sanders en De Haan 

Ze kreeg te maken met tegenslagen in het leven én straalt als nooit tevoren. Door het vertellen van haar eigen verhaal over borstkanker, onder andere in haar eigen boek en als columniste, laat Jacobien zien dat het mogelijk is om gelukkig te zijn ondanks tegenslagen. Ze stelt zich gemakkelijk kwetsbaar en open op: het is normaal om bang te zijn, eens te twijfelen of je onzeker te voelen. De keuze is aan jou hoe je daarmee omgaat. 

Jacobien helpt je om keuzes te durven maken en stappen te zetten. Ze geniet van klanten die na jaren weer opbloeien, in hun werk maar ook privé. Ze heeft onvoorwaardelijke liefde te geven en gaat zonder oordeel met je in gesprek. Vanuit een positieve flow zal je je bij haar snel thuis voelen. De warmte van een openhaard die aanstaat, zorgzaam, eerlijk maar direct wanneer nodig. 

Wanneer je je laat coachen door Jacobien zal zij de tijd voor je nemen en jou centraal zetten. Ze motiveert en stimuleert, schakelt snel en zet haar creativiteit in. Ze is enorm gedreven jou te ondersteunen bij het oplossen van je (arbeids)conflicten. Met een lach en een traan, via Zoom of in het bos, bij Jacobien krijg je puurheid. Haar enthousiasme, humor en spontaniteit zal je lang bijblijven. 


Elise en Jacobien hebben de opleidingen tot ACT coach bij ACT Guide en Transformatieve Coaching en Mediation succesvol doorlopen bij  een door het Nederlands Mediation Instituut (NMI) erkend opleidingsinstituut en zijn hiervoor geregistreerd bij instituut ITCO 


Het team

Het team rond Sanders en De Haan zijn zelfstandige professionals met elk hun eigen vakgebied en expertise van waaruit zij door ons ingezet kunnen worden.

Partners van Sanders en De Haan zijn schakelaars van probleem naar oplossing en werken in opdracht onder de vlag van Sanders en De Haan.

Onze partners, daar zijn we trots op, blij mee, zuinig op en blijven we graag mee in verbinding.  Eens in de twee maanden is er vrijblijvend het THEE & LEUTEN van half elf tot twaalf. Waarbij het accent ligt op elkaar zien, bij kletsen, theetjes drinken en er voor elkaar zijn. Naar elkaar luisteren en tips en inspiratie met elkaar delen.


Mira Homan, inspiratie kanjer

Ik ben Mira Homan, geboren in 1972 in Noord-Holland en sinds 2002 woonachtig in Drenthe.

Samen met mijn man, onze herdershond en kat woon ik in Assen, op loopafstand van de binnenstad maar ook vlakbij het Drentsche Aa gebied.
Fantastisch om hier te wandelen of fietsen. Heerlijk om zo lekker je hoofd leeg te maken. Ik heb twee volwassen dochters en inmiddels hebben we 3 kleinzonen en 1 bonus-kleindochter, wat een rijkdom!

Ik heb jarenlang in de gehandicaptenzorg gewerkt, de laatste twee jaar werk ik als leidinggevende bij een organisatie die (jong)volwassenen met autisme begeleiden.

Van jongs af aan ben ik geboeid door mensen, altijd bezig met waarom mensen doen zoals ze doen. Het coachen van mensen spreekt mij aan, het geeft mij energie daarbij houd ik niet van poespas en poeha, wees vooral gewoon jezelf en doe maar gewoon! Mensen die mij kennen zeggen over mij dat ik een 'mensenmens' ben, dat ik goed kan luisteren, verbindend en creatief ben. 

Ik ben na een pittige gebeurtenis in mijn leven in contact gekomen met Sanders en de Haan. Zij hebben mij gecoacht, en hierdoor heb ik een ware transformatie doorgemaakt.

Ik voel mij weer vrij, ben meer ontspannen en sta weer helemaal weer 'aan'. Inmiddels ben ik zo aan deze manier van coachen verslingerd geraakt dat ik de opleiding; "de Gouden Schakel" van Sanders en De Haan heb gevolgd.

Sindsdien ben ik zelfstandig aan de slag als Gewoon Mira. 

Ik werk als zelfstandige ook voor Sanders en De Haan, ze kunnen mij inzetten voor klussen waar ik meer dan blij mee ben. Ook ben ik gevraagd om inspiratiemails te verzorgen, dat vind ik een eer.

Het is een genot om met het inspirerende team van Sanders en De Haan te werken.

Liefs Mira

 

 

Anja van de Bult, duizendpoot

Ik ben Anja van de Bult in 1981 geboren in Beilen. Met mijn gezin, mijn partner Erik en mijn twee jongens Stan en Bjorn wonen we net buiten Beilen op een boerderijtje uitkijkend op de landerijen.

Als ik mezelf omschrijf dan ben ik iemand die veel leuk vind. Zo sport ik graag. Ik speel Volleybal bij het eerste damesteam van Animo in Assen en ik handbal bij het midweekteam van HV Beilen, daarnaast doe ik 1x in de week aan bootcamps en rijd ik af en toe paard.

Naast het sporten geef ik training aan de E jeugd van de handbal en ben ik leiding bij jongste kinderen van scouting Beyloo terhorst in Beilen.
Daarnaast vind ik het heerlijk om met de fotocamera op pad te gaan om mooie foto’s te maken.

Sinds 2019 ben ik eigenaar van een gastouderbureau en werk ik met veel plezier met de gastouders samen aan een mooie manier van opvang voor kinderen. Het leukste aan mijn werk vind ik de gesprekken met de mensen en coachende rol die ik hierbij vervul. Ik vind het mooi om te zien dat iedere gastouder de opvang op zijn/haar eigen manier draait met hetzelfde uitgangspunt namelijk het centraal stellen van het kind. Elke gastouder is weer anders en vult de opvang dag weer anders in.

Nadat ik de workshop “het roer om” had gevolgd bij Jacobien en Elise, wilde ik meer en heb ik na een aantal coach sessies de opleiding "De Gouden Schakel" gevolgd.

 In de opleiding kwam ik vanuit mijn hoofd in mijn hart. Daar ben ik zo dankbaar voor. Het brengt mij elke dag een heerlijk gevoel. Een gevoel van liefde voor mezelf en een ander, vrijheid en vooral blijheid.
De opleiding heeft mij nog meer gebracht, ik mag samenwerken met Elise en Jacobien. Wauw wat een mooie kans en wat een eer. Ik ga klussen voor Sanders en de Haan doen, wat wordt ik daar blij van en wat ben ik daar dankbaar voor. Dankbaar voor het vertrouwen en de energie die Jacobien en Elise mij geven.
Wellicht zien we elkaar eens, ik zou het super leuk vinden om je te ontmoeten.
Lieve groet, Anja

 

Joyce Dantuma, regeltante en schrijfheld

Geboren en getogen in het pittoreske Assen. En daar woon ik nog steeds, samen met mijn vier katten: drie uit Kos en eentje uit Assen. Van zieke, zielige straatkatten naar verwende, lieve paleispoezen. Ik heb een superleuke vriend en twee gezellige bonuskinderen die gelukkig in de buurt wonen. Mijn passies? Dieren en natuur. Met mijn leenhond ploeter ik elke dag door het bos of over de hei. Heerlijk! Ik eet al sinds mijn 20e vegetarisch en duurzaam leven vind ik belangrijk. Daarnaast vind ik het héél leuk om met vrienden te grappen en grollen én te borrelen (lees: wijn drinken). Het liefste met (live) muziek erbij! Humor en muziek zijn voor mij essentieel.

Langer dan 10 jaar was ik teamleider, maar in 2020 was ik er klaar mee. Ik volgde mijn hart en richtte mijn bedrijf Vrolijke Taaljuf op. Beste keuze ooit! De vrijheid, zelf bepalen met wie je samenwerkt, de diversiteit aan opdrachten… ik vind het allemaal leuk. Wat doet dé Vrolijke Taaljuf? Ik ben tekstschrijver. Ik ben dol op taal en schrijven. Het zet mij in vuur en vlam. Het kietelt mijn creativiteit. Maar ik redigeer ook teksten én geef schrijftraining. Zooo leuk om te doen!

Maar alléén maar schrijven wilde ik liever niet. Hoe ziet mijn ideale werkweek eruit, vroeg ik mezelf af. Uhmmm, dat ik mijn schrijfsels mag combineren met regelklusjes, klantcontact, nadenken over vormgeving en meedenken met ondernemers over hun bedrijf.  Want dat vind ik óók leuk. En dat is precies wat ik nu doe! Ik heb opdrachtgevers waar ik alleen maar voor schrijf, maar ook opdrachtgevers waar ik voor schrijf én achter de schermen van alles en nog wat regel, lekker mag ‘prutsen’ in Canva en aanspreekpunt ben voor klanten. Perfect! En zo dus ook voor Sanders en De Haan. Zij zochten een regeltante met duizend pootjes. Yes, laat ik die nou net hebben. Ik volgde deze leuke en grappige dames al een tijdje en hun inspirerende onderwerpen, leuke filmpjes en interessante doelgroep waren voor mij dé reden om direct te reageren. Na een superleuke kennismaking kreeg ik al snel een belletje dat ze graag met mij verder wilden. Yesss, blij mee! Waar ga ik Elise en Jacobien bij helpen? Van social media, vormgeven van de nieuwsbrief en klantcontact tot aan het automatiseren van processen.

Zin in!

Jorunn van den Broek, rots in de branding

Jorunn van den Broek – casemanager, HR adviseur en mede-eigenaar van Minerva Vitale– besteedt de externe coaching graag uit aan Elise Sanders en Jacobien de Haan van Sanders en de Haan. “Met hun verfrissende maar gedegen aanpak hebben mensen echt baat bij hun aanpak.” 

Coaching

Jorunn van den Broek: “Samen met Diane van Gemert ben ik eigenaar van Minerva Vitale, een arbodienst voor verzuimmanagement. Als een werkgever (veelal uit het MKB) ons inschakelt dan willen wij dat hij een goed gevoel overhoudt aan onze dienstverlening. Net als de medewerker om wie het draait. Zelfs al zijn de belangen tegenstrijdig. Samenwerkingspartners zijn voor ons heel belangrijk bij het behalen van dat resultaat. Daarom werken we graag samen met partners die actief bijdragen aan dat goede gevoel bij zowel de werkgever als de werknemer. Sanders en de Haan is zo’n partner. Als het gaat om externe coaching, schakelen we hun graag in.” 

Persoonlijk en professioneel

“Elise en Jacobien helpen ons verder door creatief mee te denken. Voor ‘even sparren’ maakt zij altijd tijd. Opvallend is dat zij zich goed inleven in een kandidaat. Zij schakelen net zo makkelijk met een hoogopgeleide als met iemand van de werkvloer; het draait bij hun om de persoon en niet om zijn of haar achtergrond. We merken dat mensen zich daardoor begrepen voelen. Elise en Jacobien benaderen mensen persoonlijk maar blijven tegelijkertijd professioneel.”