Ik dacht, dit was het dan....

Cursus Intervisie.
Het was een verplichte cursus, maar ik wist niet wat ik er van moest verwachten.
We hadden eerst een voorstelrondje en daarna kregen we een klein blikje Nivea. Ik dacht om onze handen in te smeren, maar het woord NIVEA heeft een betekenis. Het staat voor Niet Voor Een Ander Invullen.
Dat is zo mooi, want wij zijn gauw geneigd om dat te doen, omdat we het beste voor onze cliënten over hebben.
Veiligheid staat voorop in de cursus. Je moet je veilig voelen om alles te kunnen bespreken en dat blijft in ons groepje. We hadden een groep van 6 collega's.
We moesten om beurten een casus inbrengen, wat je hebt meegemaakt of waar je mee zit.
We gaan dat dan in de groep bespreken en je krijgt dan handvatten van je collega's hoe je het anders kan doen.
De casus moest je dan vantevoren in onze app zetten zodat de rest weet waar we het over gaan hebben en misschien al vragen hebben opgesteld.
Ik heb een casus ingebracht over een cliënt, waar ik mee zat.
Ik had elke keer strijd met hem, omdat ik wilde dat hij lang genoeg in bed bleef liggen voor zijn rust. Ik bracht hem om bv. 23.30 uur in bed en nog geen 2 uur later wilde hij weer uit bed.
Voor mij was dat veel te kort.
Ik vind het belangrijk, dat iemand de regie heeft over zijn eigen leven, maar hier ga ik dus aan voorbij. Ik hield geen rekening met wat hij wilt.
Na het bespreken van mijn casus ben ik de eerstvolgende keer naar hem toe gegaan en heb ik mijn excuses aangeboden. Hij vond het niet nodig, maar ik heb tegen hem gezegd dat ik het wel belangrijk vind om dat te doen. Ik heb tegen hem gezegd, dat ik vanaf nu geen strijd meer met hem ga voeren. Hij mag naar en uit bed, wanneer hij wilt. Vanaf dat moment werkte ik met een gerust gevoel met hem. Geen strijd meer.
Zo helpen we elkaar met de casussen, die ingebracht werden.
Vóór dat wij de laatste cursus hadden, zat ik in de ziektewet.
Ik heb een versleten heup en sta voor een heupoperatie. Ik kan pas geopereerd worden, na het stoppen van een bloedverdunner wat ik gebruik na mijn hartinfarct.
Ik zat al 3 weken in de ziektewet, omdat ik mijn cliënt niet meer op een verantwoorde manier kan helpen.

Dus ik dacht, dit was het dan….

Ik zit tot aan mijn heupoperatie in de ziektewet.
Totdat Elise mij op die middag belde, waarom ik niet kom. Ik legde dus uit, dat ik in de ziektewet zit. Waarop zij mij vroeg: "Wat zijn dan jouw mogelijkheden?" Daar heb ik dus nooit bij nagedacht.
Die middag hebben wij daarover gebrainstormd en ik heb een gesprek met mijn teamleider aangevraagd.
Het mooie is, dat het ook tip is voor mijn collega coördinerend verpleegkundige om daar in de toekomst zo naar te kijken.
Het resultaat is, dat ik eerst 2 weken therapeutisch aan het werk ben gegaan op kantoor om mijn 2 verpleegkundigen te ondersteunen en daarna uit de ziektewet ben gegaan en nu een contract heb van 8 uur per week tot aan mijn heupoperatie.
Al met al, ik heb heel wat gehad aan deze cursus Intervisie.

Lieve groetjes
Alvia Rering

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.