Het verhaal van Ingrid de Groot

k zat al een poosje thuis met burn-out klachten.Ik voelde me gefrustreerd, had een kort lontje, sliep slecht en was onrustig en ongelukkig. Op social media zag ik dat een vriendin van me een workshop had gevolgd bij Sanders en De Haan.

Dit maakte me nieuwsgierig omdat ik heel graag iets wilde veranderen aan de situatie maar ik wist niet hoe ik dat aan moest vliegen.

Omdat ik bepaalde patronen graag wilde doorbreken, heb ik me aangemeld voor de workshop 'Het roer om". Wat een feest van herkenning en erkenning! Ik voelde me letterlijk gezien en gehoord en daardoor voelde ik me enorm gesteund. Daarna heb ik dan ook de keuze gemaakt om individuele sessies te gaan volgen.

Dit duwtje had ik echt even nodig. Dee gesprekken gaven me andere inzichten doordat we diverse situaties hebben uitgewerkt. Hierdoor werd ik me steeds bewuster van mijn eigen handelen en mijn eigen aandeel/rol. Dit was soms erg confronterend. Ik heb dan ook best de nodige weerstand gevoeld maar doordat ik me open heb gesteld heb ik ruimte gecreëerd voor andere manieren om situaties aan te gaan. Dit geeft lucht en rust. Doordat me een spiegel werd voorgehouden en daarbij de nodige humor wordt gehanteerd (wat overigens erg goed werkt!) kon ik steeds beter 'zien' wat mijn (overleving) mechanisme is geworden.

De inzichten die ik vooral meeneem, zoals "ik heb altijd een keuze" en "ik ben oké" zorgen ervoor dat ik me energieker voel, ik stel vragen als ik iets wil weten en kan dingen beter loslaten dan voorheen. Dat maakt dat ik heel anders reageer dan een tijd geleden, ik ervaar meer rust, kan dingen veel beter relativeren en dat geeft echt lucht!

Ik betrap mezelf er steeds meer op dat ik weer vaker meezing en de radio lekker hard zet in de auto. Geloof me, dat is echt een tijd geleden. Ik voel me lekkerder in mijn vel en straal dat ook steeds meer uit!.

Iedereen zou eigenlijk een Jacobien of een Elise moeten hebben in zijn/haar leven! Zij zien je echt staan, geven mooie inzichten, kunnen je confronteren, gebruiken hierbij ook een gezonde dosis humor maar het is vooral wat je er zelf mee wilt doen!

Echt, ik voel me er vele malen beter door en beveel het iedereen aan die het ook goed kan gebruiken!

Hartelijke groeten van Ingrid de Groot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.