Al meerdere keren had ze burn-out klachten gehad. Ze was hierdoor al lange tijd thuis. Het werken lukte niet want de klachten kwamen grotendeels door haar werk. Ze weet zoveel en weet het zo goed en toch wordt er niet naar haar geluisterd. Datgene wat anders kan en moet en alles wat verkeerd gaat, ze blijft het aangeven bij haar collega's en leidinggevende en het bijzondere is er wordt niets mee gedaan. Echt helemaal niets. wat doet ze dan verkeerd en waarom wordt er niet naar haar geluisterd, ze weet het echt zeker dat haar ideeën de juiste zijn.

Ze heeft al heel wat gesprekken gevoerd met diverse medici met betrekking tot haar burn-out. Deze gesprekken hebben gaandeweg de jaren best wel geholpen, toch blijven de klachten oppoppen. 

 

“Op het werk en als ik er nu goed over nadenk, eigenlijk ook daarbuiten heb ik overal een mening over die ik makkelijk uit. Het lijkt dan ook dat ik nergens last van heb maar zeggen wat mij raakt, wat mij bezighoudt en wat ik lastig vind, nee, dat uit ik niet. Dat houd ik voor mijzelf. En dat mag jij mij leren want daarvoor ben ik hier. Ik wil hier heel graag tips voor zodat de ander in beweging komt en ik daar geen last meer van heb”. 

 

De coaching stond in het teken van spiegelen, kijken waar je invloed op hebt en ontdekken welke stappen je zelf kunt zetten. Confronterend, verhelderend en inzicht leverde het haar op. 

Zo kwam ze er achter dat ze roddelde over haar collega’s met andere collega’s, dat ze collega’s ontweek en dat ze vele oordelen had. Ze kreeg inzicht in wat ze in stand hield en welke stappen ze kan gaan nemen middels handvaten. De handvaten nam ze gretig tot zich, ze schreef ze gelijk op in haar boekje en herhaalde ze voor zichzelf. Zo ging ze gelijk na iedere sessie aan de slag, aan het oefenen en aan het doen. 

Ze kwam zelf in actie in plaats van wachten op de ander.

Tijdens de laatste coach sessie was de verandering duidelijk zichtbaar. Ze zat rustig en straalde dit ook uit. Zo mooi om te zien als iemand stappen gaat zetten in persoonlijk leiderschap. 

Ze vertelt opgetogen “je gelooft het niet maar mijn collega is stappen aan het zetten, ze is in beweging en niet omdat het van mij moet, nee omdat ze zelf is gaan inzien wat ze aan het doen is. En ik heb daar een rol in gespeeld. Een positieve rol want ik ben gestopt met instrueren en voorzeggen. 

Ik ben er zo ontzettend blij mee, ik merk het echt overal, ik doe het echt anders nu, het stroomt, het voelt heerlijk en ik ben er zo blij mee.

Collega’s vragen me zelfs wat er met me gebeurd is, leuk hé. Ik voel me weer positief en dit houd ik echt vast. Het is toch, nu ik er zo op terugkijk, grappig dat ik echt vond dat mijn manier van werken goed en de beste was. Ik wist het allemaal wel.

 

“Wat ik graag nog even wil zeggen is: Ik ben vroeger in therapie geweest en heb ook al eerder coaching gehad. Hier kreeg ik tips en adviezen en werd mij verteld wat ik moest gaan doen, dit was eigenlijk wel heel handig en gemakkelijk. Maar nu terugkijkend merk ik dat me dat niet veel gebracht heeft, nu wel, nu merk ik dat ik echt dingen anders ga bekijken en anders ga handelen". 

Coaching in Drenthe

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.