Duur of duurzaam

De één vindt een broek van 90,- duur, de ander vindt het een koopje. De één spaart voor een cursus en de ander voor een brommer.

De waarde van iets is heel persoonlijk.

Investeren op korte of lange termijn is een belangrijke gedachte bij het nemen van beslissingen over jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Duur investeren is gericht op korte termijn doelen en kan bijvoorbeeld bestaan uit het volgen van een snelle cursus of training om een vaardigheid te leren die je direct nodig hebt.

Aan de andere kant is duurzaam investeren erop gericht om lange termijn doelen te bereiken en gaat het om het ontwikkelen van vaardigheden en kwaliteiten die je helpen om op de lange termijn te groeien en te verbeteren. Het volgen van een coaching traject kan bijvoorbeeld een duurzame investering zijn in jezelf, omdat het gericht is op het ontwikkelen van jouw capaciteiten en mogelijkheden op korte als lange termijn.

Duurzaam investeren betekent ook dat je investeert in zaken zoals persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en welzijn, die op de lange termijn een positieve impact hebben op je leven. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit meditatie en mindfulness beoefenen, gezonde eetgewoonten ontwikkelen of meer tijd besteden aan relaties en communicatie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.