Ik huil zo snel

Ik ben een huilebalk. Als er iets zieligs op de tv is ga ik huilen maar ook als ik iets heel spannend vind. Het kan dus maar zo zijn dat als ik op mijn werk iets moet vertellen of moet presenteren dat ik eerst moet huilen. Ik vind dat zo stom van mezelf en heb er een hekel aan dat ik dat doe. Het huilen weerhoudt me ervan om me te ontwikkelen.

Lees meer »

Druk druk druk, dood......

Druk, druk,dood…..Hoe vaak heb je iemand wel niet horen zeggen of zeg je zelf: het is een gekkenhuis! Of, ik heb te weinig uren in een dag! M’n agenda staat helemaal vol! Is ook zo één. Het lijkt wel of ‘Druk’ de norm is geworden, maar waarom?🤷🏼‍♀️Het lijkt wel of er een ongezonde obsessie is voor groei en meer waar niet aan te voldoen is, waardoor mensen in de stress raken. Logisch dus dat mensen langer doorwerken, meer werken, of wanneer ze maar kunnen omdat ze het werk niet af krijgen en niet meer goed slapen met alle gevolgen van dien.Bijzonder is dat druk zijn een belangrijke status blijkt te hebben terwijl het een teken is van domheid. Je brandt namelijk op.En dan blijkt ook nog uit onderzoek dat een groot gedeelte van de tijd opgaat aan dingen die er niet toedoen.De oplossing zit ‘m niet in meer uren in een dag krijgen maar in het minder verspillen van tijd. Minder verantwoorden, minder lijstjes, minder protocollen, minder willen en minder constant beschikbaar moeten zijn.Stress wordt doorgegeven van de organisatie naar de medewerker en dan naar de klant. Stress stopt niet als je naar huis gaat. Het sijpelt door je leven in, je relatie in, verbrokkeld vertrouwen en is funest voor je gezondheid. Voor je ‘t weet ben je er niet meer.Wij geloven dat verbinding met jezelf en met de ander het fundament is voor succes. Daarvoor is lef nodig om afscheid te durven nemen, anders durven te zijn en keuzes te durven maken. Heb jij dat lef? #leiderschapsontwikkeling #werkstress #werkgeluk

Lees meer »

Proost!

Goh wat zat ik in de put. Ik was mezelf een beetje verloren, een donkere wolk, altijd maar klagen en zeuren, en wat had een ander het toch zo gemakkelijk…

Lees meer »

Aan zet

‘Ik moest van mijn x-therapeut juist voelen’ zegt hij lang nadenkend bij de vragen die ik hem stel.

Lees meer »

De tijd van pierewaaien is voorbij

In het team waar hij werkt, deed hij zijn best om onzichtbaar te zijn. Uit onzekerheid hield hij zijn mond en liep hij ‘achter de muziek’ aan. Het belemmerde hem in zijn functioneren en ontwikkeling. Hij wilde wel anders maar wist niet hoe. Uiteraard had dit gevoel zijn weerslag op zijn gezin, het liefste wat hij heeft en waar hij alles voor wil doen.

Lees meer »

Jezelf worden

Weten wat je wel en niet wilt / leuk vindt en keuzes maken die bij je kloppen. Worden we daar in de loop van ons leven steeds beter in of toch niet?

Lees meer »

Rust voelen

“ Terwijl ik vaak rust uitstraalde gebeurde er van binnen uit zóveel. Nu ervaar ik rust. Echte rust” Afgelopen week scheen de zon en is hij spontaan een stuk gaan rijden op zijn motor. Onderweg nam hij de tijd voor een lekker bakje koffie. Héél toevallig was hij vervolgens precies op tijd thuis om op de televisie naar een voetbalwedstrijd te kunnen kijken. Een ontspannen vrije dag.

Lees meer »

Weggestopt en vergeten?

Weggestopt en vergeten. Tenminste, dat dacht ze. Dat ene zinnetje die de leerkracht van haar kind, ongeveer tien jaar geleden tegen haar had uitgesproken, bleek een grotere invloed te hebben dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Haar invulling en gedachtes hadden er namelijk voor gezorgd dat ze steeds weer aan zichzelf bevestigde niet goed genoeg te zijn.

Lees meer »

Van irritatie naar inzicht(en)

Vanuit haar werkgever nam ze deel aan een teamtracject van Sanders en De Haan. Zij zag het wel zitten om daarnaast een individueel traject aan te gaan. De reden? Dat ze voor de tweede keer in een burn-out terecht kwam.  Ze wilde graag achterhalen waarom ze steeds zo uitgeput raakte, en was op zoek ondersteuning tijdens haar zoektocht.

Lees meer »

Workshop De ervaren medewerker!

Anneke werkt al jaren met veel plezier bij Cosis. Zij is echt een ervaren medewerker. Anneke werkt met veel plezier bij de theeschenkerij in Roden waar ze samen met de cliënten zorgt voor een hapje en een drankje maar ook voor veel gezelligheid. Dat is iets wat Anneke belangrijk vindt in het leven, gezelligheid en kijken naar mogelijkheden. Als zijn zichzelf nu vergelijkt met hoe zij was in het begin van haar carrière dan ziet zij dat ze een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Daar waar ze vroeger onzeker was, is zelfvertrouwen voor in de plaats gekomen en dat voelt heel goed.

Lees meer »

Geniet van de zon én de wolken!

Voel je de warmte van de zon? Zo tussen de buien door is het prachtig weer en als je de tijd neemt om naar boven te kijken, zie je echt de mooiste luchten. Donkere wolken met een felle zon levert een prachtig schouwspel op. Er is zoveel moois als je het wilt zien. De natuur gaat z', n gang. Een bloem staat niet te piekeren of ie wel mooi, geurig en/of kleurig genoeg is, nee, het groeit zoals het groeit.

Lees meer »

Nazomeren

Hoe vergaat het jou deze eerste dagen van september? Na een echte Hollandse zomer worden we getrakteerd op zomerse dagen. Langzamerhand trekt de natuur zich terug en maakt zich op voor de winterperiode, wat ook weer z'n charmes heeft. Alles op z'n tijd, zeg maar. Nu de dagen merkbaar korter worden krijgen we weer behoefte om zowel letterlijk als figuurlijk naar binnen te gaan en bij onszelf in te checken.  Want hoe gaat het nu echt met je?

Lees meer »

Op een halve manier leven? Dat wil je toch niet!!

Verpleegkundige en lerares verpleegkunde Jannet Buist was er helemaal klaar mee. Alles draaide om haar en haar rugklachten. Haar dochter attendeerde haar op het bestaan van Sanders + De Haan en zette haar daarmee een beetje aan.  Waarom is deze goedlachse moeder van drie kinderen een persoonlijk traject gaan volgen en wat heeft haar dat opgeleverd? 

Lees meer »

De keuze

De liefdevolle schop onder haar hol, zoals ze het zelf noemt, was nodig om haar transformatie op gang te brengen. Na verschillende psychologen, therapie en coaches te hebben afgelopen dacht Maria na 3 gesprekken; "Daar gaan we weer! Dit wordt ook niks".

Lees meer »