Reviews Opleiding

In de opleiding is er ook veel tijd voor humor waardoor de dag voorbij vliegt en waardoor ik op een fijne en grappige manier herinnerd wordt aan mijn patronen.

Daarnaast waren de dagen liefdevol, waardig en respectvol, in korte tijd groei je als groep naar elkaar toe en leer je zoveel van elkaar. Het heeft mij laten inzien dat er overal en zo gemakkelijk een rotgevoel gekweekt kan worden bij iemand. Maar dat je er zelf alleen iets aan kan veranderen.

Door de opleiding ga ik nu anders in gesprek met de gastouders, waardoor er diepere gesprekken ontstaan. Zo heb ik ook door deze opleiding een andere kijk gekregen op mijn rol als eigenaar/bemiddelingsmedewerker en zie ik dat de oplossingen voor situaties in  jezelf zit. 

Zo had ik laatst een gesprek met een gastouder en vraagouder welke lijnrecht tegenover elkaar stonden en er niet uit kwamen met elkaar. Door eerst in verbinding te komen met elkaar en de oplossing in jezelf te zoeken zijn beide partijen tot een mooie oplossing gekomen en gaan samen verder.  

Hier word ik zo blij van, het is toch veel fijner om met vreugde, blijheid en vrijheid je leven te leven?

En dat gun ik iedereen!! Daarom raad ik deze opleiding zeker aan. Ik denk dat je er in allerlei opzichten veel aan hebt zowel persoonlijk als zakelijk en in omgang met mensen. Je leert heel goed kijken naar je eigen gedachten en handelen. Waarom doe je of denk je iets? Wat is er feitelijk gebeurd en wat heb je ervan gemaakt.

Anja vd Bult 

 

Omdat de coaching mij zo goed had geholpen, was ik ook enthousiast over deze opleiding. Ik wilde er meer van weten. Naast de methodieken, wilde ik ook een verdieping in mezelf en dingen oplossen. Wat het mij heeft opgeleverd? Ik ben een ander mens geworden, rustiger en gewoon mezelf. Naast mijn baan ben ik met mijn eigen coachingspraktijk 'Gewoon Mira' begonnen. Ik zou deze opleiding dus zeer zeker aanraden! Het levert je zo veel op. Met een andere mindset voel je je vrijer, gelukkig en wanneer je van jezelf houdt, kun je er pas voor een ander zijn. Wat mij aansprak, is dat je met humor een spiegel voorgehouden krijgt. Geen poeha of fratsen of theoretische benadering. Er is alle tijd voor jou.

Ga vooral zo door!

Mira Homan

 

Omdat ik samenwerkte met Jacobien en Elise en vanwege een terugkerend patroon de makkelijkste weg te kiezen, ben ik met de opleiding gestart. Ik had bij Jacobien en Elise al gezien welke transformatie zij hadden ondergaan. Ik wilde minder hoge verwachtingen van mezelf en van anderen, meer energie en minder gedoe. Genieten van wat er wel is. De opleiding heeft mij zowel persoonlijk als in mijn werk als HR-medewerker veel opgeleverd. Ik heb gemerkt dat pappen en nathouden niet de manier van werken is. Het was soms heftig, maar het zorgde voor een flinke doorbraak.

Raad ik anderen deze opleiding aan? Ja! Ja! Ja! Sanders en De Haan zetten de boel flink op scherp.

Dankjewel!

Jannine Schuitema

 

Ik heb de individuele en teamcoaching bij Sanders en De Haan gevolgd. Maar ik merkte dat ik nog niet klaar was om de kennis over te brengen en te gebruiken in mijn baan als zorgcoördinator. Daarom ben ik deze opleiding gaan doen. Mijn doel? Dat ik minder over mijn keuzes ging twijfelen en ze ook ging maken. Mijn geluk en passie weer vinden en voelen. Dat ik de methodiek in verbinding kan blijven gebruiken in mijn leven én in mijn werkzaamheden. 

Wat heb ik geleerd? De vier uitgangspunten: ik ben oké, ik heb een keuze, ik hou van mij en ik ben dankbaar, voel en ervaar ik nu in mijn dagelijks leven. Hier blijf ik aan werken, zodat ik niet terugga naar hoe ik hiervoor leefde. Ik zorg ervoor dat ik bewust leef en niet wordt afgeleid door mijn telefoon. Het blijft een uitdaging maar het werkt ontzettend goed.

Ik steek veel minder energie in 'dippen' (leer je tijdens de opleiding). Het idee dat ik altijd een keuze heb, geeft mij rust in het leven en het maakt mij sterk. Ik voel mij vrij!

Ben jij er klaar voor om je open te stellen en het leven anders aan te willen gaan en te voelen? En wil je er echt wat voor doen? Dan raad ik je deze opleiding zeker aan.

Mirjam Bos

 

Ik wilde graag meer leren over de methodiek, in verbinding blijven en wilde graag meer de verdieping in. In mijn dagelijkse leven liep ik ertegenaan dat ik het gevoel had aan de zijlijn te staan en niet de regie had. Ik had niet het gevoel dat ik leefde. Wat ik heb bereikt? Het gevoel dat ik leef! Dat ik weer in contact ben met familie, rustig in mijn hoofd en ik heb geleerd om liefdevol grenzen aan te geven en vragen te stellen als ik iets in mijn hoofd heb. Maar ook nog zoveel meer mooie dingen! Ik raad iedereen de opleiding aan: je leert zoveel over jezelf en over het in contact zijn met anderen. Leven in vrijheid!

Marloes Schipper 

 

Ik ben deze opleiding begonnen als vervolg op de coaching van Elise om de methode nog beter eigen te maken en ermee verder te gaan. Ik wilde meer energie, makkelijker weten wat ik wilde en dat ook bereiken, maar ook betere contacten, met name klanten, en minder stress. En dat is allemaal gelukt! Ik raad de opleiding zeker aan, want de methode klopt en Jacobien & Elise zijn gewoon helemaal oké. Ik voel dat de wereld zo een stukje beter wordt. 

Tineke

Reviews Workshop

Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen. Dat krijg je als je deze workshop volgt: meer bewustwording van jezelf en openheid. Elise en Jacobien zijn fijne mensen. En ik heb ook veel gehad aan de voorbeelden die ze gaven.

Edith Geertsma

 

'Een mens is nooit uitgeleerd.' Ik leer elke dag, ook vandaag. Jullie vertelden dat jijzelf degene bent die invloed uitoefent op jouw leven en misschien gelooft nog niet iedereen dat, maar het is het enige wat klopt.

Linda Boerma

 

De openheid en persoonlijke verhalen geeft herkenning en bevestiging waardoor je ook al ondersom kan gaan denken. de praktijkvoorbeelden spreken mij ook erg aan. Ik gun iedereen een mooie verbinding met zichzelf en daardoor ook met andere mensen om je heen.

R.B

 

Mijn doel was om meer voor mezelf op te komen. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen, vond het heel leerzaam met een goede dosis humor. Wat is mij bijgebleven? Dat geluk bij jezelf ligt. Ik raad de workshop zeker aan!

Sandra Geertsema

 

Ik heb het inzicht gekregen dat anderen dezelfde problemen ervaren die ik ook heb/had, Dat ik niet de enige ben. Wat mij bijgebleven is van deze workshop is dat er wordt gekeken naar waar de 'angel' zit en vanuit hier verder kunt gaan bouwen. 

J.B. 

 

Ik wilde hernieuwde motivatie om niet te kiezen voor 'dippen'. En dat is gelukt. Wat ik nog meer heb geleerd? Dat je altijd een keuze hebt. Wat je zelf geeft, krijg je terug (positiviteit). De workshop is een laagdrempelige manier om kennis te maken met jullie coaching. 

Maria Aalders 

 

Ik wilde het anders, omdat ik opsta met een glimlach maar naar bed ga met een traan; een gevoel van falen. Ik zoek handvatten om voor mezelf op te komen en de strijd met mezelf te stoppen. Als ik goed voor mezelf zorg, zorg ik ook beter voor anderen. Heeft de workshop geholpen? Ja, het geeft kracht door nieuwe inzichten. Ik gun anderen dit gevoel ook. Met deze inzichten ga ik aan de slag: het ligt niet aan de ander, bij mezelf houden en sorry kunnen zeggen. Ik heb echt genoten van deze dag. Het voelde veilig en tussen de middag wandelen was ook zo fijn.

Mara Rijff

 

Ik was op zoek naar handvatten en ideeën om om te gaan met conflicten en inzicht te krijgen in mijn eigen rol. Deze workshop is een goede eerste stap. Ik ben mij meer bewust van dingen waar ik invloed op heb. En ga zeker verder met alle inzichten die ik vandaag heb gekregen.

Anneke Bos 

 

Wat fijn om vandaag aansluiting te vinden en ook herkenning en erkenning. Het geeft lucht. Ik wil met mezelf aan de slag en patronen veranderen. De compassie van Jacobien en Elise vind ik erg fijn. Ik ben vandaag letterlijk gezien en gehoord. :-) Ik laat het allemaal even bezinken, maar grote kans dat ik individueel nog iets ga volgen. Mooi zo doorgaan! Ook fijn dat humor een belangrijk onderdeel is. 

Ingrid de Groot 

 

Ik wil meer durven en wat positiever, minder onzeker, in het leven staan. Wat deze dag mij heeft geleerd? Dat ik het bij mezelf moet zoeken. Eerst naar mezelf moet kijken. Door deze workshop ben ik anders naar dingen gaan kijken waar ik in de praktijk ook mee verder ga. Ik raad 'm daarom ook zeker aan. Ga zo door!

A.E. 

 

Door mezelf aan te melden voor deze workshop heb ik een 'laatste stap' in mijn proces gezet. Maar er is nog een hoop werk te doen. Ik vond het vertrouwen, het interactieve karakter en de laagdrempeligheid van de workshop heel prettig. Je hebt eigenlijk geen kans om te duiken. Met de inzichten die ik heb gekregen, ga ik verder met mijn persoonlijke ontwikkeling.

 J.B. 

 

Waarom deze workshop? Omdat ik veel denk, maar niet doe. Ik heb door deze dag geleerd dat je zelf invloed hebt op hoe je elke situatie je laat raken. En dat ik goed ben, maar de ander ook. Een aanrader? JA!! Omdat Jacobien en Elise open, eerlijk, met een lach en een traan delen. spiegelen en je aanzetten tot denken en DOEN. Het persoonlijke verhaal van Elise sprak mij aan, omdat ik mij daarin herken. Inspirerend! Dat kan ik ook!

Jullie zijn topwijven! Ga zo door. 

Tessa John - Verheij

Reviews Opfrisdag

Ik heb een tijd geleden een coachingstraject gevolgd en het leek me fijn om nog een keer naar jullie manier van (om)denken te kijken. Vooral hoe je een probleem benadert en oplost volgens jullie In Verbinding-methode. Het was een zeer leerzame dag. Ik kon echt even met jullie naar een probleem kijken en naar een mogelijk oplossing. Maar ook luisteren naar de ander en waar zij tegenaan liep. 

Wat mij het meeste bij blijft? Het persoonlijke van deze dag. Het ging even over mij. Ook de oplossing die werd gegeven. Ik heb het thuis meteen uitgevoerd en het helpt mij nu nog steeds om er op een andere manier naar te kijken, Ik wil verbinding geen verwijdering.

Janneke 

 

"Met veel enthousiasme en positiviteit geven deze dames hun training. Een wandeling tussendoor om de andere gesprekken te voeren en in beweging te komen. Een aanrader als je loopt te puzzelen met een vraag of met jezelf."

Frits de Jong 

 

"Met veel interesse de opfriscursus gevolgd. Jullie maken het onbespreekbare bespreekbaar en raken daarmee de kern van hoe je de volgende stap kan nemen. Het was een intensieve dag met veel energie en plezier!"

Wybe Braaksma 

Wil jij voor ons een review schrijven? Super leuk en alvast dankjewel!


Opleiding 'De Gouden Schakel'

De opleiding 'De Gouden Schakel" is uitstekend geschikt voor iedereen die zijn of haar coachingsvaardigheden wil versterken en zich als professioneel coach wil ontwikkelen. Je bent bijvoorbeeld loopbaancoach, leidinggevende, manager, interne coach of je hebt de ambitie jezelf daartoe te ontwikkelen. Wil jij vanuit flow werken? Dan ben je aan het juiste adres.

Editie 4 start najaar 2023

Data: 

28 september, 5, 12 en 19 oktober, 2, 9, 23 en 30 november 2023

Je kunt je hier inschrijven! 

Materialen: Lesmaterialen zijn inbegrepen. Deze ontvang je op de eerste lesdag.

Tijden: De trainingsdagen starten om 09.30 en eindigen ca 16.30 uur

Locatie: Landgoed 't Wildryck, Dieverbrug - Drenthe

Trainers: Elise Sanders & Jacobien de Haan 

Investering: Eenmalig € 4300,- exclusief btw (€ 5203,- inclusief btw)

In twee termijnen € 2150,- exclusief btw (€ 2601,50 inclusief btw)

In vier termijnen € 1075,- exclusief btw (€ 1300,75 inclusief btw)

Betaling vindt plaats of start, na aanmelding. 

 

Let op! Je kunt in aanmerking komen voor verschillende regelingen en subsidies.

Je hebt het verlangen jezelf te ontwikkelen en je wilt de beste versie van jezelf worden. Wil je weten hoe je met succes doelen daadwerkelijk gaat behalen. Wil je de verschillende coachingstechnieken effectief kunnen hanteren en wil je weten hoe je jezelf en anderen echt in beweging brengt? Dan is de opleiding "De Gouden Schakel" zeker iets voor jou. In deze kortdurende intensieve opleiding ontwikkel je je tot een volwaardige coach. 

Contacten maken met anderen, omgaan met lastige situaties, inspireren, spiegelen, motiveren, het komt allemaal aan bod. Je krijgt inzicht in je eigen patronen, je ontwikkelt je kracht en leert deze in te zetten.

September 2021 was de eerste editie van onze opleiding De Gouden Schakel. Deze achtdaagse opleiding gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling. Jouw proces staat centraal: gezamenlijk gaan we alle issues oplossen die jij op dit moment tegenkomt in je leven. Omdat wij jou onze methodiek In Verbinding eigen zullen maken, kan je ook ná deze opleiding gemakkelijker (nieuwe) conflicten oplossen. Met jezelf, met een werkgever, met klanten. Maar ook met de dingen die het leven je geeft, waar je wellicht niet op zat te wachten zoals ziekte, of verlies. 

Wat onze opleiding uniek maakt is dat je leert door zelf te ervaren, we gaan dan ook aan de slag met jouw eigen ingebrachte casuïstiek. Je krijgt een buddy zodat je met en van elkaar leert. Je krijgt coaching  en geeft coaching. Je leert te onderscheiden wat voor jou belangrijk is. Kortom: Je doorleeft je eigen vraagstukken én leert hoe je de In Verbinding methodiek kan toepassen bij jouw klanten.  

De voordelen

 • Binnen drie maanden ben je een zelfstandige coach
 • Je doet veel praktijkervaring op
 • Kleine groepen (maximaal 6 deelnemers)
 • Je hebt een buddy in de groep die er voor jou is
 • Je bent buddy voor iemand van je groep
 • Na het succesvol doorlopen en afronden van de opleiding kun je je aanmelden en registreren bij onze beroepsvereniging Instituut ITCO.

Met als resultaat

 • Je bent in staat om zelfstandig als coach te functioneren
 • Je kunt, als we het daar samen over eens worden, klussen voor Sanders en De Haan gaan doen
 • Je kunt de verschillende coachingstechnieken en vaardigheden effectief toe passen
 • Je weet anderen te stimuleren, te inspireren en uit te dagen
 • Je leert hoe je om kunt gaan met weerstand en lastige situaties
 • Je bent je bewust van je persoonlijke kracht
 • Je bent in staat op een natuurlijke wijze te coachen
 • Je weet jezelf te profileren als coach binnen je organisatie en/of netwerk

Tijdens deze acht dagen is er alle tijd en aandacht voor jou. We denken in mogelijkheden en werken in een ontspannen setting waar, naast serieuze gesprekken, veel ruimte is voor humor, vrolijkheid en luchtigheid. 

Wat we van je vragen is dat jij met een open blik naar jezelf wil kijken en wil reflecteren op je eigen gedrag. We verwachten dat je vertrouwen hebt in onze werkwijze en 100% inzet geeft. Tijdens de opleidingsdagen zoeken we actief de verbinding op, met jou en als groep. 

Interesse in deelname aan de achtdaagse opleiding De Gouden Schakel? Neem dan nu vrijblijvend contact op via ons contactformulier. Natuurlijk mag je ook altijd even bellen of appen.

We kijken er naar uit om van je te horen!

Intervisie

Hoe blijven we in verbinding en kunnen wij onze kennis en expertise met jou delen op een manier waarop je optimaal gebruik maakt van ons? En hoe helpen wij je om de opgedane kennis uit “de Gouden Schakel” te kunnen blijven inzetten op zowel zakelijk als privé gebied?

Een pakket voor een jaar, bestaande uit:

·       3 groepssessies waarbij ingebrachte casuïstiek besproken gaat worden

·       1,5 uur individuele coaching van Elise of Jacobien, op te delen in drie keer een half uurtje bellen/wandelen/facetime. Wat jij wilt.

 

De tijden zijn van 13.00 – 17.00

13.00 – 16.00 = intervisie van de ingebrachte casuïstiek

16.00 – 17.00 = borrelen voor wie wil

 

Sanders en De Haan is een door het Instituut Transformatieve Conflict Oplossing (ITCO) geaccrediteerd opleidingsinstituut.


Workshop 'Geen Gedoe Meer'

Voor iedereen die er zat van is en het anders wil, is de workshop 'Geen Gedoe Meer'. Na deze workshop heb je helderheid gekregen in je denken, doen en de keuzes die jij mag maken.

Stel je voor dat je je geremd voelt door de buitenwereld. Door wat mensen van je vinden en vooral ook wat jij zelf vindt van hoe het allemaal gaat. Je gaat maar gewoon door, want zo hoort het nu eenmaal. Echt vervullend voelt het alleen niet meer. Situaties op je werk, in je bedrijf of thuis beginnen je te irriteren. Het slurpt energie en je voelt de druk om keuzes te maken. Maar ja, welke? 

Je hebt misschien nog de ijdele hoop dit gevoel vanzelf wel verdwijnt als je het de tijd geeft. Het liefst schenk je er niet te veel aandacht aan, want alles wat je aandacht geeft, groeit toch? Gelukkig geldt dit andersom ook! Wanneer jij je aandacht gaat richten op de besluiten die je te nemen hebt en op de dingen die je energie geven, is dat waar je meer van krijgt. Probleem: Je wilt dit wel veranderen, maar hoe doe je dat? 

De workshop Geen Gedoe Meer is geschikt voor iedereen die het anders wil. Je maakt kennis met ons en onze methodiek 'In Verbinding' 

Tijdens deze dag heb jij de regie. Je mag alles en hoeft niets. Jij beslist of je vanaf de zijlijn meekijkt, je eigen vraagstukken inbrengt, luistert of juist praat. Je mag helemaal jezelf zijn. Als jij je openstelt, zal deze dag de eerste stap zijn richting verbinden, besluiten, groei, rust, levenslust en vrijheid! Je hervindt je energie en kan weer gaan genieten van de kleine dingen. 

 

Praktische details 

Locatie: De workshop "Geen Gedoe Meer" vindt plaats op de vergaderzolder van Landgoed 't Wildryck in het bosrijke Diever.  

Deelnemers: Maximaal 6. 

Tijd: van 10.00 - 16.00 uur

Trainers: Elise Sanders & Jacobien de Haan

Investering: € 169,- inclusief koffie/thee, versnaperingen, lunch, btw en ons boek "IN VERBINDING"

 

Let op! Als je met z'n tweetjes komt, ontvang je van ons een mooie verrassing. Neem je buurvrouw, collega, broer, oma, partner, moeder of je beste vriend(in) mee! 

Datum in 2023

 • 10 juni
 • 23 september

Heb je een kortingscode van ons ontvangen? Vul 'm dan op het inschrijfformulier in. Wij regelen het daarna. 


Opfrisdag 'Geen Gedoe Meer' 

Ga je mee op verdiepingsreis? Jij durfde al eerder met ons naar jezelf te kijken. Je  hebt inzicht gekregen in wat je doet met je denken en wat je denken doet met jou. 
Maar hoe zat het nou ook alweer?

Deze opfrisdag is speciaal voor jou als je eerder een workshop of traject bij ons gevolgd hebt. Je bent al op de hoogte van onze werkwijze en methodiek, het is allemaal wat weggezakt en je merkt steeds vaker dat je het lastig vindt om weer in de FLOW te komen.

Ben je bereid om met een kleine groep gelijkgestemden opnieuw naar jezelf te kijken?  Elkaar en jezelf een spiegel voor te houden en gericht te werken aan je innerlijke kompas zodat je weer regie neemt, invloed ervaart en bewuste keuzes maakt? Er is alle ruimte om situaties te bespreken waar jij tegenaan loopt of om die terugkerende patronen weer de kop in te drukken.

 

Praktische details 

Locatie: De opfrisdag 'Geen Gedoe Meer' vindt plaats op de vergaderzolder van Landgoed 't Wildryck in Diever. 

Deelnemers: Maximaal 6 

Tijd: van 10.00 - 16.00 uur

Trainers: Elise Sanders & Jacobien de Haan

Investering: € 169,- inclusief koffie/thee, versnaperingen, lunch en btw

 

Let op! Als je met z'n tweetjes komt, ontvang je van ons een mooie verrassing. Neem dus vooral je buurvrouw, collega, broer, oma, partner, moeder of je beste vriend mee! 

 

Datum in 2023: 

 • 2 december