Ze volgde ons al zeker een jaar via sociale media. In dat jaar zag ze van alles voorbij komen waardoor ze nieuwsgierig werd. ‘Wat doen die enthousiaste dames van Sanders & De Haan toch?’ De goede verhalen, leuke en inspirerende filmpjes en de tips & tricks die voorbijkwamen smaakten naar meer. 

 

“Ik zal al langer niet zo lekker in mijn vel en was op zoek naar iets wat mij zou kunnen helpen. Op de een of ander manier kwamen jullie steeds weer in mijn hoofd voorbij.” De combinatie van overnachten en coaching leek haar wel fijn. Er echt even helemaal uit. Een paar dagen helemaal op jezelf zijn, met jezelf en voor jezelf. Ideaal. Als je in je eigen omgeving blijft, ga je gewoon weer verder met hoe het gaat. Wassen, koken en de boodschappen vullen je dagen terwijl je hier alleen maar aan jezelf hoef te denken. "Je neemt tijdens de coachingsretraite echt even afstand van je eigen omgeving, de drukte waar je in zit en de dagelijkse gang van zaken. Ik raad het echt iedereen aan om jezelf dit cadeau te geven.”

 

Vooraf spraken we af dat Kim haar telefoon in zou leveren tijdens de retraite zodat ze echt gefocust kon zijn op de coaching. Een echte 'Digital Detox' dus. Aangezien de inspiratiefilmpjes van Sanders en De Haan online staan, had ze toch even haar telefoon nodig. En daardoor kwamen ook haar whatsapp-berichten binnen. Achteraf kwam het goed uit, want in die app-gesprekken zaten mooie voorbeelden die ze mee kon nemen in de gesprekken tijdens de retraite. Inzichten die haar hielpen om haar patronen te herkennen. En tips om die patronen te doorbreken. 

 

“Ik vond de eerste dagen heel intens. De gesprekken waren heel pittig. Ik kreeg er letterlijk hoofdpijn van. Ik ging inzien dat ik echt vastzit in bepaalde denkpatronen en het heel moeilijk vind om anders te gaan denken. Gelukkig was er tijdens die drie dagen ook voldoende tijd om alles te laten bezinken. We waren zo’n 3 uur per dag in gesprek, daarnaast kon ik lekker ontspannen. Wandelen, lezen of waar ik zin in had. Die tijd heb je ook wel nodig om alles te laten landen.” 

 

De retraite die Kim heeft gevolgd is geen vakantie. Het zijn intensieve dagen waarin je een spiegel voorgehouden wordt, waar je eigenlijk liever niet inkijkt. We vinden het allemaal makkelijker om de oorzaak bij de ander te zoeken. Die ander doet immers iets waardoor jij je rot voelt toch? Jij kunt daar toch niks aan doen? Het overkomt jou allemaal. Het overkomt ons allemaal.

 

Toch is Kim het aangegaan. Ze heeft in die spiegel gekeken en gezien dat zij hier zelf iets in kan gaan veranderen. Dat ze haar eigen shit kan opruimen zodat ze zich vrij gaat voelen en ademruimte krijgt. "Ik denk dat dit voor iedereen goed is. Ook voor mensen die denken geen issues te hebben. Er komt namelijk toch wel wat uit”, zegt ze met een grote glimlach.

 

Om het nu daadwerkelijk in de praktijk ten uitvoering te brengen ziet ze als een grote uitdaging. Ergens voelt ze dat het moet. "Ik ben dit aangegaan en het is nu aan mij om het verder uit te bouwen. Deze methode is echt op alles van toepassing - werk, familie, liefde, vrienden - en dat vind ik een hele bijzondere ontdekking.” 

 

En daar heeft ze groot gelijk in. Eenmaal geroken aan de vrijheid wil je niet meer anders. Het smaakt naar meer en er kan meer. De wetenschap dat je kunt kiezen tussen gelijk en geluk schept perspectief. 

 

"Ik vond het hier heerlijk. Echt quality time voor mezelf. Ik voelde me echt verzorgd".

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.