Waarom Mira in coaching ging

Ik was onrustig in mijn lijf, ging alsmaar door als een soort van denderende trein. Ik wist rationeel heel goed te vertellen wat ik 'moest' doen allemaal en waarom dat goed was voor mij. Ik voelde mij echt jarenlang gejaagd, onrustig en lichamelijk beroerd. Na een burn-out door een gebeurtenis in mijn privé leven was ik er echt klaar mee.

Ik dacht, dit wil ik zo niet langer meer, ik wilde het anders maar wist niet goed hoe. Ik zocht mijn rust in wandelingen, een poosje ziek thuis blijven en had gesprekken met de praktijkondersteuner van de huisarts. Maar ik voelde mij hierdoor niet beter. Ik wilde gewoon weer werken en doorgaan waar ik gebleven was. Ik zat mezelf maar achter de broek aan. Het knaagde aan mij, weer voelde ik die onrust; wil ik nog wel locatie manager blijven of ga ik iets anders doen? Dit vluchtgedrag herkende ik van eerder; weer op vacaturesites kijken, weer die onrust en piekergedachtes...

Waarom de keuze voor Sanders en De Haan?

Ik koos van Sanders en De Haan omdat ik Elise goed kende vanuit mijn vorige baan. Ik volgde de dames op sociale media en zag ze regelmatig voorbij komen in - toen voor mij - irritant positieve filmpjes, ik las ook regelmatig hun blogs en las hun magazine. Ik besloot het boek: Opgelost te gaan lezen, in dit boek wordt de methodiek die aan de basis ligt van opleiding De Gouden Schakel, beschreven. Op zijn Mira's koos ik ervoor het boek te kopen omdat ik toch wel nieuwsgierig was en dacht het met het lezen van dit boek ook wel even zelf op te gaan lossen. Zo makkelijk ging dit echter niet en toen ik hierover in gesprek raakte met Elise heb ik besloten om voor een coachingstraject te gaan. Ik vond het echt retespannend, ik had een knoop in mijn maag maar de wil om het anders te doen maakte dat ik er 100% voor wilde gaan. Wat had ik te verliezen? Ik wilde het anders.

Terugblik op het coachingstraject

Mijn coachingstraject heeft mij veel gebracht, ik heb veel shit opgelost. Dit klinkt heel gemakkelijk, maar zo makkelijk was het niet altijd. Er word je namelijk een flinke spiegel voorgehouden, hiernaast ga je situaties of issues met personen oplossen. En geloof mij dat valt niet altijd mee. Ook dat is héél spannend, ga het maar eens aan. Uitstellen is er ook niet bij, je geeft aan dat je commitment hebt dus betekent het; actie erbij en het gaan oplossen, het liefst nog tijdens de coaching-sessie of in de auto op weg naar huis. Ik weet het nog goed hoor dat ik zei: "Ja dag Elise, met die persoon ga ik het ècht niet oplossen, bekijk het maar die heeft mij zoveel pijn gedaan!" Alleen al toen Elise hierop zei: "Het is aan jou Mira, wat wil jij? "Het is jouw keuze om het wel of niet op te gaan lossen", maakte dat ik het tijdens een volgende sessie juist wel ben aangegaan. 

 

Wat ik prettig vind aan deze transformatieve coaching is dat een traject niet lang hoeft te duren. Als je ervoor gaat kun je snel schakelen naar anders denken en doen. Dat maakt het machtig mooi, het levert je zoveel op. Ik voelde mij na jaren weer ontspannen, weer vrij, weer los van alle ellende die ik zelf gecreëerd had. Wat een gaaf gevoel, ik werd zo enthousiast dat ik het eigenlijk wel van de daken kon schreeuwen. Het resultaat; ik heb mijn auto-immuunziekte beter plek kunnen geven en heb veel issues opgelost. Ik besloot vanuit mijn hart en gevoel een andere richting te geven aan mijn werk en koos ervoor om zelf de opleiding De Gouden Schakel te gaan volgen met als doel zelf transformatieve coach en mediator te worden naast mijn baan. Ook ben ik teamlid van Sanders en De Haan geworden en schrijf ik samen met Jacobien de wekelijkse inspiratiemails.


Terugblik op deelname aan opleiding 'De Gouden Schakel' 

Als ik terugkijk op de opleiding krijg ik heimwee naar de mooie dagen die we met elkaar hebben beleefd. Een emotionele rollercoaster was het ook. Het oplossen werd een sport, niets uit de weg gaan, maar het aangaan. Je leert van elkaar en trekt samen met een maatje op. Dit maakt dat je elkaar tijdens het proces coacht, tijdens pieken en dalen. Het is lachen en huilen en vallen en opstaan. Jezelf herpakken en af en toe een schop onder je kont krijgen. Na acht intensieve inspirerende cursusdagen kan ik zeggen dat ik het voor geen 'goud' had willen missen.

 

Het heeft mij verrijkt, ik ben er een ander mens door geworden. Ik ben er nog niet, maar ik leer en daarbij weet ik dat ik altijd een beroep kan doen op Elise of Jacobien of op mijn maatje. Ik ben enorm dankbaar wat deze opleiding mij heeft gebracht en hoop met Gewoon Mira Transformatiecoach (www.gewoonmira.nl) een steentje bij te dragen om coachees te laten ervaren wat ze eigenlijk zelf innerlijk al weten. Met andere woorden om anderen te motiveren om het knopje om te schakelen naar vrijer, lichter en gemakkelijker!

 

Liefs, 

Mira 

Reactie plaatsen

Reacties

Manon
2 jaar geleden

Trots op je mama.

Joke
2 jaar geleden

Lieve Mira

Ik ben een beetje op de hoogte van jouw proces, de nare situaties en jouw strijd met "overheersende" situaties/ personen... herkenbaar ook
Jij bent het aangegaan met jezelf, en wat is het fantastisch wat dit heeft opgebracht...rust in jezelf...maar bovenal trots op jezelf...wat mijn inziens altijd al mocht.....jouw kwaliteiten mooi mens die je altijd in je had en nu nog meer er gewoon zijn...... ♥️
Lieve Mira ik ben blij met jou in onze werkgroep, blij jou te kennen
En dat we elkaar nog vaak mogen inspireren 🌺

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.