Omdat we allemaal wel eens flink dippen..

Denken in problemen, oftewel DIPPEN. In deze blog hebben wij vier tips voor iedereen die wel eens denkt dat 't niks meer wordt, niet lukt, niet goed komt, die geen vertrouwen heeft, zich wel eens buitengesloten en/of alleen voelt. Voor iedereen die het de ander naar de zin wil maken en zichzelf daarbij vergeet. 

1 | Stop

Probeer het niet iedereen naar de zin te maken. Als je het goed doet voor de één is dat niet naar de zin van de ander. Je kunt het nooit goed doen voor iedereen. Wat eigenlijk best fijn is want daar hoef je dus ook je best niet meer voor te doen

2 | Handwerk

Ga iets met je handen doen. Breien, haken, in de tuin werken, bloemschikken, schilderen, handletteren, figuurzagen, het maakt niet uit! Het geeft afleiding en focus op iets anders. Daarnaast geeft het je voldoening. 

3 | Opruimen

Ruim je kamer, bureau of kasten eens op. Opruimen haalt je uit je gedachtestroom en geeft afleiding. Je voelt je nuttig en het heeft direct resultaat. Opruimen zorgt voor rust in je hoofd en om je heen. 

4 | Houd een open blik

Oordeel niet te snel over hoe anderen leven of aken aanpakken. Misschien kun je er wel iets van leren. Houd in je hoofd altijd ruimte voor nieuwe inzichten. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.