Verzuimbegeleiding 

Op ziekteverzuim heb je geen invloed toch? Wij weten wel beter! Hoe houd je het contact met de medewerker goed en hoe zorg je ervoor dat het voor de organisatie én de medewerker goed voelt?

Sanders en De Haan willen dat werknemers veilig, gezond en duurzaam inzetbaar zijn. Dat doen wij door de organisatie en medewerker te horen en zien. Liefst preventief zodat uitval voorkomen kan worden.

Zijn jullie elkaar kwijtgeraakt in de wirwar van verzuim? Sanders en De Haan helpen jullie graag om helderheid te krijgen. Wij houden het simpel, we zullen korte lijnen met jullie onderhouden waarbij we de confrontatie niet uit de weg gaan.

Je kunt bij ons terecht voor:


GRIP OP VERZUIM 2-daagse  

Effectief samenwerken van verzuim naar werkgeluk

Praktische details

Locatie: Nader te bepalen

Wanneer?  Najaar2023. De trainingsdagen starten om 09.30 en eindigen ca 16.30 uur.

Trainers: Elise Sanders & Jacobien de Haan & Jorunn van de Broek 

Investering: € 1095,- inclusief koffie/thee, versnaperingen, lunch en ons boek "IN VERBINDING" en exclusief btw.

De training:

Hoe krijg je weer grip op verzuim en is grip wel de manier waarop je met elkaar wil omgaan? Doordat je grip wil hebben op een ander, is de kans groot dat er een conflict op de loer ligt. Sterker nog, als je grip wil (=beheersing) uitoefenen op iemand zit je al in gedoe.

Tijdens deze tweedaagse training leren Sanders en De Haan i.s.m. Minerva Vitale (arbodienst) je gedoe rondom verzuim op een functionele manier om te zetten en daardoor verandering in gedrag te veroorzaken. Je leert op een nieuwe manier kijken naar wat je in je hoofd had vastgezet als ‘waarheid’ als het gaat om verzuim. En je vergroot je mogelijkheden in het niet ‘beheersen’, maar het samen optrekken in verzuim.

Voor wie?

De tweedaagse training is speciaal voor leidinggevenden, coaches en HR adviseurs die zich in hun dagelijkse werk bezighouden met ziekteverzuim binnen hun organisatie of tussen samenwerkende organisaties. Voor hen die zich willen inzetten en bereid zijn naar zichzelf te kijken. In deze training staat bewustwording te krijgen op eigen visie op verzuim, het opdoen van meer kennis en vaardigheden over verzuim en hoe ben en blijf je met elkaar in gesprek, centraal. Met als doel om samen in verbinding tot een win-win situatie te komen waar alle partijen tevreden mee zijn.

Wat komt aan bod?

 • Wat mag je wel en wat niet bij een verzuimgesprek vragen? (communicatie/AVG)
 • Eigen invloed op verzuim (leiderschap, veiligheid, vertrouwen, steun, waardering)
 • In verbinding regie houden in verzuimproces
 • Wat is ziek zijn? (gedrag)
 • Van beheersing naar verbinding
 • Re-integratie; wat zijn mogelijkheden 
 • Wat spreken we af?
 • Casuïstiek
 • Grip op verzuim
 • Wettelijke kaders

Met als resultaat:

Na de tweedaagse training heb je helder wat jouw visie op verzuim is. Er is duidelijkheid in het verzuimgesprek, wat bespreek je wel en wat bespreek je niet. Jij weet het belang van de verbinding tussen de verschillende partijen. De kaders zijn helder en de "grip" op het verzuim is vergroot.

Schrijf je hier in


1e en 2e spoor begeleiding wet verbetering poortwachter

Persoonlijke begeleiding naar een passende werkplek

Is er sprake van langdurig verzuim door bijvoorbeeld ziekte of burn-out ? Heeft de arbeidsdeskundige vastgesteld dat er binnen het 1e spoor geen  mogelijkheden meer zijn om ingezet te worden bij de huidige werkgever of heeft het eerste ziektejaar nog geen oplossing gebracht? Dan is het tijd voor spoor 2 re-integratie in het kader van de wet verbetering poortwachter. Re-integratie is meestal een onbekend pad voor de meeste medewerkers en werkgevers. Wij ondersteunen hier graag in, geven advies en stimuleren.

Onder re-integratie in het 2e spoor vallen alle activiteiten gericht op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Bij een re-integratie in het 2e spoor wordt de (arbeidsongeschikte) werknemer actief begeleid bij het vinden, verkrijgen en behouden van een voor hem geschikte functie in een andere organisatie dan in die van de eigen werkgever.

Het 2e spoor traject bestaat uit

 • persoonlijke coaching, begeleiden en bemiddelen tijdens gesprekken met de werkgever
 • loopbaanbegeleiding, begeleiding tijdens sollicitaties,
 • voorstellen van de klant bij werkgevers uit ons netwerk en nazorg als de klant weer aan het werk gaat

E.e.a. rekening houdend met de kwaliteiten en wensen van desbetreffende medewerker.

 

Praktische details 

Locatie: Voor de individuele gesprekken (ca 3 uur per sessie) overleggen we samen waar deze zullen plaatsvinden. Dit kan zowel online als offline, op een locatie of wandelend in de natuur. Je ontvangt ons boek "IN VERBINDING"

Coaches: Elise Sanders & Jacobien de Haan 

Tarief: Begeleiding in het 2e spoor is maatwerk middels een offerte op maat