Vijf redenen waarom wij iedereen aanraden lief te zijn voor jezelf en jezelf 'Me Time' te gunnen.

1. Je hoeft geen rekening met iemand te houden

Dat klinkt toch geweldig! Je hoeft niet te overleggen waar je heengaat, wanneer je stopt en hoe lang. Niemand die moet plassen, honger heeft, er zat van is, daar niet naartoe wil of niet zolang/kort wil rijden. En eindelijk kun je eens naar dat leuke winkeltje of brasserie.

 

2. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Misschien voelt het alleen gaan wat ongemakkelijk of raar. Zeker als je anders een gezin om je heen hebt.
Doordat je het zelf gaat doen ervaar je dat je veel meer kan dan je dacht. Problemen die je tegenkomt ga je ZELF oplossen.
Dat geeft je zelfvertrouwen een boost.

 

3. Jezelf (anders) leren kennen

Daarmee komen we gelijk op het volgende punt: jezelf leren kennen op een andere manier. Als je alleen bent moet je dingen alleen doen en als het je niet lukt kun je iemand om hulp vragen. Hulp vragen is misschien iets wat jij niet snel doet maar als je alleen bent kom je daar niet onderuit. Je ontdekt dat verbinding noodzakelijk is om te (over)leven

 

4. Je hoeft niemand te vermaken

Ook zo fijn! Niemand die iets van je wil. Je hoeft geen liedjes te zingen, kleurplaten te bekijken, gezellig doen, geïnteresseerd zijn terwijl het je niets interesseert. Nee, je kunt lekker je mondhoeken laten hangen als je wilt of eens lekker een potje janken zonder uitleg. De enige die je gaat vermaken ben jezelf!

 

5. Alle tijd en ruimte voor jezelf

Loop je al langer rond met een dilemma of draai je om een besluit heen? Tijd voor jezelf nemen geeft ruimte om na te denken. Geen meningen en invloed van anderen maar puur bij jezelf inchecken. Wat wil ik? Waar voel ik me goed bij? Een andere omgeving helpt je om met een andere blik naar je dilemma te kijken.