Samen bereiken we meer

‘’Het enige dat je kunt veranderen aan anderen, is de manier waarop jij naar hen kijkt.’’

Binnen de organisatie @dezorgzaak kregen wij de mogelijkheid om deel te nemen aan de intervisielessen onder begeleiding van Sanders en de Haan. Het doel van intervisie is, stappen zetten in je eigen professionalisering. Op die manier krijg je zicht op jouw rol, jouw gedrag en jouw stijl van werken. Daarnaast krijg je inzicht in opvattingen en overtuigingen die in het werk bewust of onbewust een rol spelen.

Intervisie streeft ernaar om het beste in elkaar naar boven te halen. Het biedt oplossingen bij individuele vraagstukken waarbij het belangrijk is om verhelderende open vragen te stellen, vervolgens gaan we met elkaar aan het werk.

Ik kreeg de opdracht om na te denken over een casus waar ik zelf mee worstel. Ik merkte en schrok tijdens het inbrengen van deze casus dat diverse gevoelens naar boven kwamen en dat deze al lange tijd ingesleten waren. Op zo’n moment schieten mijn gedachten als een malle door mijn hoofd en worden emoties voor anderen zichtbaar. Dit zichtbaar maken van emoties is in veel gevallen ook noodzakelijk.

Het is van groot belang om tijdens de bespreking van jouw casus objectief te blijven en niet in de rol van klager over te gaan. Door met afstand naar de casus te kijken, kan ik de situatie relativeren. Door mij kwetsbaar op te durven stellen, heb ik inmiddels enkele geluksmomentjes beleefd. Gevoelens van trots en opluchting heb ik mogen ervaren en delen. Ik ben coach Elise en mijn collega’s erg dankbaar dat wij met elkaar voor een veilige werkomgeving konden zorgen.

Samen bereiken we meer!

Tenslotte wil ik graag een tip mee geven: Ga DIE uitdaging met jezelf aan, het brengt je zoveel meer!

Met vriendelijke groet,

Nadeche Stoel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.