Op een halve manier leven? Dat wil je toch niet!!

Verpleegkundige en lerares verpleegkunde Jannet Buist was er helemaal klaar mee. Alles draaide om haar en haar rugklachten. Haar dochter attendeerde haar op het bestaan van Sanders + De Haan en zette haar daarmee een beetje aan.  Waarom is deze goedlachse moeder van drie kinderen een persoonlijk traject gaan volgen en wat heeft haar dat opgeleverd? 

De angst om pijn te hebben belemmerde Jannet op vele onderdelen in haar leven.
Het oppassen op de kleinkinderen, weekendje weg met vriendinnen, een wandeling maken, werken, noem maar iets op en Jannet dacht aan wat er misschien zou gaan gebeuren. Angst overheerste.

“Mijn leven stond totaal op z’n kop”. Ze verloor haar baan omdat ze te lang in de ziektewet zat en daardoor ging het met haarzelf ook niet meer goed. “Doordat alles veranderde raakte ik mezelf kwijt. Gewoon bestond niet meer en ik was altijd bezig met wat doe ik en wat kan ik”.

De pijnrevalidatie had haar fysiek echt wel iets opgeleverd en ook aan haar angsten voor de pijn werd aandacht besteed maar toch heeft het al met al een grote invloed op haar relatie(s), iets waar je niet mee te koop loopt.

“Jannet vertelt over de situatie voor ze startte met haar persoonlijke coaching traject: "Je zit ergens in en je voelt dat je iets nodig hebt om daaruit te komen,  maar kunt het zelf nog niet helemaal vinden. Je hebt zelf de tools niet, dat is het”  Ze merkte dat ze iemand nodig had om stappen te gaan zetten.

De manier waarop ze daartoe kwam noemt ze zelf bijzonder. Ze volgde een Webinar van Sanders en De Haan en kwam na afloop met ze in gesprek. Tijdens dit gesprek gaf ze aan vreselijk met zichzelf aan het te stoeien te zijn. Hoewel ze het best spannend vond, ontspande ze ook tijdens dat gesprek. Naast tranen werd er ook vreselijk gelachen want als er iets is dat Jannet kenmerkt is het haar gevoel voor humor en heerlijke lach.

“Ik voelde gelijk aan dat dit weleens de goeie stap voor mij kon zijn. Want dat is het ook, je weet soms niet meer welke stap je moet nemen om weer verder te komen”. Gelukkig hakt ze resoluut de knoop door en laat zich door niets of niemand meer door tegenhouden. Ze kiest ervoor zichzelf centraal zetten. En nu écht! Niet als slachtoffer van een hernia; maar als iemand die kiest voor het leven.

“Al snel kreeg ik de dingen helder, ging ik vanuit een heel ander perspectief kijken en werd ik geconfronteerd met wat ik zelf allemaal bedacht”. Dat het een goede stap was is één ding dat zeker is. Jannet ging fanatiek aan de slag. Loste issues op en schreef al haar gedachten en belevenissen op in het notitieboekje dat ze vanaf het begin van het traject altijd bij zich had.  

Nog altijd schrijft ze haar gevoelens van zich af. “Het werkt echt!” zegt ze stralend terwijl ze uitlegt hoe het schrijven haar helpt om uit negatieve gedachten te komen. Ze checkt nu regelmatig bij zichzelf in om te ontdekken wat ze wil en handelt daar dan ook naar. Ze ziet nu in dat het ook anders kan en heeft zichzelf een fijner leven beloofd. Een leven waarin ze zelf actie onderneemt. Achteraf is ze blij dat ze de keuze heeft gemaakt om in zichzelf te investeren.

“Ik denk dat het voor veel mensen goed zou zijn om zo in gesprek te gaan. Niet alles is zomaar opgelost en dan ga je op een halve manier verder leven maar dat wil je toch eigenlijk ook niet?” Terugkijkend herkent ze zich in het worstelen van mensen om zich heen. Het liefst zou ze iedereen motiveren om in gesprek te gaan met iemand waar je je goed bij voelt. Iemand die niet met je mee huilt, maar je in plaats daarvan een schop onder je kont geeft. 

“Door deze coaching ben ik anders in het leven gaan staan. Ik doe meer dingen, heb een nieuwe baan en ben zelfs met m’n kleinkinderen op vakantie gegaan! Ik heb mezelf gevonden en dat is pure winst”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.