De Gouden Schakel naar een makkelijker leven

Mijn eerste kennismaking met De Haan was in een klein kantoortje op een woonvorm waar zij leidinggevende was en ik kwam solliciteren. Al vanaf het eerste moment voelde ik een klik. Onze wegen scheidde nadat zij in een arbeidsconflict kwam en ziek werd.

 

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en solliciteerde op de woonvorm waar Sanders en het roer stond. Het was een pittig eerste gesprek die ik me tot op de dag van vandaag goed kan herinneren. Zij legde de vinger eigenlijk gelijk op de gevoelige plek en zorgde ervoor dat ik anders ging kijken naar mijn gedrag.

 

Uiteindelijk kwam De Haan ook werken op deze plek en genoot ik volop van de samenwerking met de twee dames. Toen zij na een jaar bekendmaakten te stoppen omdat ze zich volledig op Sanders en De Haan wilden richten moest ik even slikken.

 

Ik volgde de dames op social media en was zwaar onder de indruk van wat ze in korte tijd allemaal wisten te bereiken. We bleven steeds in verbinding. Na een aantal maanden gaven Sanders en De Haan aan dat zij wel wat versterking achter de schermen konden gebruiken en nodigden ze me uit voor een kop thee. Harstikke zenuwachtig stapte ik binnen. Met zelfgemaakt moodboard om mezelf te presenteren. Na dit gesprek voelde ik zoveel energie stromen. Wauw! Mijn man Gert zei toen ik thuiskwam dat het lang geleden was dat hij me zo had zien stralen.

 

Ik heb mijn vaste contract in loondienst opgezegd en ben als freelancer onder andere voor en met de dames gaan werken. Het samenwerken gaf me zoveel energie dat ik besloot de opleiding te willen gaan volgen. Op donderdag 30 september 2021, de eerste dag van de eerste editie van ‘De Gouden Schakel’ reed ik toch ietwat zenuwachtig richting Dieverbrug. Toen ik de oprijlaan van de prachtige locatie op reed ben ik even gestopt om een foto te maken. Wat goed gekozen! De eerste dag was gelijk een confronterende. Er werden meteen een aantal pijnpunten bloot gelegd. Met een map, notitieblok en het nodige huiswerk keerde ik weer naar huis. Het heeft tot de vierde dag geduurd voordat ik me echt durfde te geven.

 

Er was een behoorlijke shop onder mijn kont en een hele grote spiegel voor nodig om me te laten zien wat ik met mijn eigen gedrag in stand hield. Hard maar rechtvaardig. Tranen met tuiten. Na die vierde dag veranderde alles. Ik wilde dit écht! Ik werkte keihard om mijn conflicten op te lossen. Mijn maatje sleepte me er doorheen en hield me bij de les.

 

De opleiding heeft me inzicht gegeven in mijn denken en gedrag. De druk die ik mezelf oplegde was hoog. Het zorgde ervoor dat ik altijd moe en / of teleurgesteld was. Nu weet ik dat ik goed genoeg ben zoals ik ben. Met al mijn fouten en eigenaardigheden. Ik heb alles wat ik nodig heb.

 

 Ik heb besloten te leven vanuit liefde en verbinding. Vanuit ontspanning in plaats van in de kramp. Als ik merk dat ik terug val in mijn oude gedachtes en patronen schakel ik nu hulp in. Van Sanders, de Haan of mijn maatje M. Ik heb geleerd dat ik niet alles altijd alleen hoef te doen. Dat anderen mij kunnen en mogen helpen en dat ik anderen kan helpen.

 

Ik ben Sanders en De Haan zo ontzettend dankbaar voor dit mooie, intensieve en leven veranderende avontuur. Mijn leven is een stuk makkelijker en mooier nu.

 

Ik gun jou dit ook.

 

Liefs,
Jannine Schuitema

Reactie plaatsen

Reacties

Natascha
2 jaar geleden

Mooi verhaal vol inspiratie!