Blog: tips

Een leven creëren waar je je daadwerkelijk goed bij voelt vergt inzet en doorzettingsvermogen. Alleen door zelf in actie te komen creër je het leven en werkplezier wat je verdient. Hier op ons blog vindt je vele verhalen van mensen, die net als jij, er zat van waren om hun energie te verspillen aan het leven waar ze niet blij van worden en daardoor in actiezijn gekomen. Ook geven we je hier al wat tips & tricks om zelf in de praktijk te brengen. Waaronder informatie over communicatie, coaching, werkplezier, kiezen voor jezelf en meer.


Vijf manieren om piekeren te tackelen.

Piekeren en tobben kan heel veel tijd innemen van allerlei leuke en gezellige dingen. Zonde van je tijd en het levert je een negatieve basis op. Plan elke ochtend en avond 10 minuten piekertijd in. Gebruik deze tijd om te piekeren over elke ramp die jou de komende tijd zou kunnen overkomen. Je zult ontdekken dat het zonde van je tijd is om op deze manier te denken.

Lees meer »

fijne B&B's

De beste remedie tegen sleur is er eens gezellig met je partner of vriendin, zus, dochter, moeder, alleen  of wie ook op uit te gaan.  Naar een andere omgeving en andere sfeer. Echt het doet wonderen.  Om de tijd tot je volgende vakantie te overbruggen hebben we de volgende fijne B&B's voor je opgezocht. 

Lees meer »

Geniet van de zon én de wolken

Voel je de warmte van de zon? Zo tussen de buien door is het prachtig weer en als je de tijd neemt om naar boven te kijken, zie je echt de mooiste luchten. Donkere wolken met een felle zon levert een prachtig schouwspel op. Er is zoveel moois als je het wilt zien. De natuur gaat z', n gang. Een bloem staat niet te piekeren of ie wel mooi, geurig en/of kleurig genoeg is, nee, het groeit zoals het groeit.

Lees meer »

Nazomeren

1. Wie ben ik nu echt?2. Wat vind ik echt leuk om te doen?3. Wacht ik op ouderdom of crisis om eindelijk voor mezelf te kiezen? 

Lees meer »

Druk, druk, druk, dood

Druk, druk,dood…..Hoe vaak heb je iemand wel niet horen zeggen of zeg je zelf: het is een gekkenhuis! Of, ik heb te weinig uren in een dag! M’n agenda staat helemaal vol! Is ook zo één. Het lijkt wel of ‘Druk’ de norm is geworden, maar waarom?🤷🏼‍♀️Het lijkt wel of er een ongezonde obsessie is voor groei en meer waar niet aan te voldoen is, waardoor mensen in de stress raken. Logisch dus dat mensen langer doorwerken, meer werken, of wanneer ze maar kunnen omdat ze het werk niet af krijgen en niet meer goed slapen met alle gevolgen van dien.Bijzonder is dat druk zijn een belangrijke status blijkt te hebben terwijl het een teken is van domheid. Je brandt namelijk op.En dan blijkt ook nog uit onderzoek dat een groot gedeelte van de tijd opgaat aan dingen die er niet toedoen.De oplossing zit ‘m niet in meer uren in een dag krijgen maar in het minder verspillen van tijd. Minder verantwoorden, minder lijstjes, minder protocollen, minder willen en minder constant beschikbaar moeten zijn.Stress wordt doorgegeven van de organisatie naar de medewerker en dan naar de klant. Stress stopt niet als je naar huis gaat. Het sijpelt door je leven in, je relatie in, verbrokkeld vertrouwen en is funest voor je gezondheid. Voor je ‘t weet ben je er niet meer.Wij geloven dat verbinding met jezelf en met de ander het fundament is voor succes.

Lees meer »