Ik zie wel waar het Schip strandt

Het schijnt dat ieder in het leven ergens een grens bereikt en aan de slag moet. In 2019 was dat bij mij het geval. Ik kwam in een heftige burnout terecht. Hulp gezocht, EMDR gehad. Het heeft me zeker geholpen, maar niet afdoende. Weer aan het werk en voelde wel okay... toch?

Inmiddels een rij zelfhulpboeken in de kast en nog niet tot een oplossing komen die ervoor zorgt dat ik vrijheid / blijheid ervaar die ik ergens onderweg verloren ben. Ik was de verbinding met mezelf kwijtgeraakt.

En nu?  
Al lezend in die zelfhulpboeken paste ik natuurlijk wel wat toe maar had niet het gewenste resultaat.  
Voor de ander bezig, wat denkt de ander, wat vindt de ander, wat kan ik voor de ander doen, ipv mezelf op nr 1 zetten en me daar okay bij voelen.

Intussen de filmpjes van Elise en Jacobien op instagram voorbij zien komen, hilarisch en zo herkenbaar.
En ineens was de maat vol, ik liep tegen een grens aan en voelde dat er wat moest gebeuren.  
Ik had hulp nodig, kon het niet zelf, ondanks die zelfhulpboeken😉

Dus de sprong gewaagd en contact gezocht met Elise en Jacobien.
Het eerste contact was direct goed en ik ben ervoor gegaan.
Elise werd mijn coach, een warm en fijn mens, nu zou het goed komen toch? Dat kwam het ook, maar ik moest wel zelf aan de bak!
Wat was ik in de war na de eerste coaching sessie, ga ik dit echt aan, durf ik dat???

De methodiek is toch wel anders dan ik gewend was, het houd je een spiegel voor, gaat naar de bron en zet je in actie,het geeft je weer eigen regie over je leven en dat is behoorlijk spannend.  
Maar ja ik had gesprongen en dacht, ik zie wel waar het schip strandt, want zoals de methodiek aangeeft 100 % inzet, dus ook van mij.

Maar het schip strandde niet, ik kreeg zelfs volop wind in de zeilen, ik stond zelf aan het roer, kreeg eigen regie en leer mijn eigen koers te varen.
Magisch wat er dan gebeurt, het geeft een enorme innerlijke vrijheid en hoe ik de wereld ervaar veranderd. De technieken zijn goed toe te passen in de praktijk en zorgen voor verbinding met de ander.

Bertina Barelds

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.