Vijf redenen om lief te zijn voor jezelf!

Hi,

 

Ondertussen hebben we denk ik, zo'n beetje allemaal wel vakantie gehad. Je bent misschien naar het buitenland geweest of in Nederland gebleven. Misschien ben je wel lekker thuisgebleven en heb je dingen gedaan waar je anders niet aan toekomt. Iedereen doet wat anders en dat is maar goed ook want stel je voor dat we massaal naar dat ene leuke plekje in Italië zouden gaan? Zo geven we vorm aan ons leven, op onze eigen manier.

 

Wij ontvingen deze week voor het eerst samen een Retraite klant. We hadden de wandeling en het overleg met ons Jannine verplaatst en konden daardoor alle tijd nemen voor deze klant. Kopje koffie, lekker kletsen en aan elkaar 'snuffelen'. Vooral dat snuffelen is heel belangrijk. Hoe voelt het? Wat zie ik en wat doet dat met mij? Dit moment is voor beide partijen belangrijk. Daarmee wordt een basis gelegd.

 

Bewust stilstaan bij wat je voelt, denkt en doet doen we eigenlijk te weinig. Want hoe vaak neem je nu echt de tijd voor jezelf? Als we het hebben over tijd voor jezelf (zelfliefde) dan gaat het meestal over naar de kapper gaan, in bad gaan of mediteren. Allemaal dingen in en om huis maar je kunt het ook buiten de deur zoeken. Helemaal eens op jezelf zijn.

 

Vorig jaar om deze tijd stapte ik in m'n eentje in een camper om door Nederland te reizen en ik heb ervan genoten. Normaal gesproken hoef ik niet om te kijken naar het elektra en hoef ik zelfs niet achter het stuur maar nu leegde ik zelfs het chemisch toilet! Ik was alleen en kwam daardoor op een andere manier in contact met mezelf. Soms confronterend en soms bevrijdend.


Ik ontdekte deze vijf redenen waarom ik iedereen aanraad lief te zijn voor zichzelf en jezelf 'Me Time' te gunnen.

Tot slot nog een kijk en luistertip van Diggi Dex Uit Beste Zangers, "Mooi zoals je bent" prachtige tekst over zijn wie je bent en niet zoals je denkt dat een ander wil hoe je moet zijn.

 

Fijne avond!

ook namens Elise, Jacobien.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.